13 april 2016

Randjes HakenMet de lente in mijn bol had ik zin om de luxaflex van ons keukenraam een beetje op te vrolijken. De luxaflex was niet mijn keus voor dat raam (het is blijven hangen van de vorige bewoners). Op zich niks mis mee, maar nu vind ik hem leuker! ;-) Ik haakte een randje met restjes groen en lichtblauw haakkatoen en hing dat met kleine spijkertjes aan het onderste houtje van de luxaflex.

Een kleine DIY
- Haak een ketting van lossen, net zo lang als het randje dat je wil maken (hier in het groen)
- 1e toer (groen): haak een vaste in elke losse
- 2e toer (lichtblauw): haak een stokje in elke steek van de vorige toer
- 3e toer (lichtblauw): haak 2 halve vasten, * 1 steek overslaan, haak {2 stokjes, twee lossen, 1 halve vaste in de 1e van die lossen, twee stokjes} in de volgende steek, 1 steek overslaan, 3 halve vasten *
- Herhaal steeds het stukje tussen de sterretjes tot je aan het einde van het randje bent.


En dan hang je hem op! Leuk voor rol/vouwgordijnen, luxaflex of voor kast plankjes :-)

3 opmerkingen:

 1. Leuk en daar vrolijkt het lekker van op..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geworden. Ik heb net een groot haakproject af en nog wat restjes. Ik vind kastrandjes wel wat. Op mijn laatste blog staat niet haakproject en ook nog wat links ivm haakpatronen .

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. Ze zijn enig en de luxaflex fleurt er zeker van op.

  BeantwoordenVerwijderen