8 juli 2016

Golda ShortsIk wilde nog een Short naaien voor mezelf voor de zomer. Omdat ik al rokjes genoeg heb én een korte broek is soms ook gewoon wat praktischer.

Heel leuk was dat ik een mailtje kreeg van La Maison Victor met de vraag of ik een patroon uit hun nieuwste editie wilde uittesten. Ja, natuurlijk wilde ik dat wel! Een hele eer juist, voor mijn favoriete naaitijdschrift.
Het boekje plofte op de deurmat en er stond een leuke Short in. Dus dat kwam goed uit, de Golda Short moest mijn test-patroon worden.
Het is een patroon met twee uit vier sterren, dus goed te doen. Ik koos een donkerblauwe joggingstof uit eigen webshop en ging aan de slag.
Ik maakte de Short in maat 40, omdat dat bij een eerder patroon uit de LMV een goede maat voor me was. De patroondelen trok ik over én ik voegde de naadwaarden alvast toe op het patroonpapier. Dat vind ik altijd handig bij het uitleggen van het patroon op de stof, en het scheelt tijd als je een patroon nog een keer wil gebruiken.

Bij het plaatsen van de patroondelen op de stof volgens het schema in het tijdschrift bleek dat ik sommige patroondelen ondersteboven moest neerleggen om goed uit te komen. Op zich geen ramp, maar bij het overnemen van merktekens op de stof niet zo heel handig.


Het in elkaar zetten van de Short was goed te doen. Het vouwen van de zakken was even een puzzel, maar als je goed leest kom je er wel uit.

Het afwerken van de broekspijpen met biaisband had ik nog nooit gedaan op deze manier. Het leek eerst of het aangegeven biaisband te kort was voor de stof die ik moest bedekken, maar met veel speldjes en veel geduld kwam het goed! En het is een goede manier om de stof aan de onderkant te stabiliseren zodat die niet gaat lubberen.


Al met al is het een leuk broekje geworden, lekker comfortabel en heerlijk zacht. Fijn voor de warme zomerdagen die er hopelijk nog aan gaan komen! Maar ik moet wel een beetje uit mijn comfortzone met zo'n kort broekje hoor ;-)


Het broekje is eigenlijk iets te breed uitgevallen. Het past wel goed rond de taille, maar de pijpen hadden iets smaller gemogen. De volgende keer maak ik hem een maatje kleiner! Ik denk dat het een ideaal patroontje is voor een zomers hardloopbroekje, dus een volgend broekje gaat er waarschijnlijk wel komen.


Het is deze keer echt een leuke editie van de La Maison Victor, dus dit is vast niet het laatste project dat ik maakte. Er staan nog een aantal leuke jurkjes in, een short voor ManLief, een leuk jongens t-shirt en een leuk topje voor mezelf. Wat zal ik eens eerst maken…? Wordt vervolgd!


Patroon: Golda Short uit La Maison Victor juli - aug 2016
Stof: Sweater Stof Sterrenhemel

Dit is een gesponsord bericht, ik kreeg het tijdschrift opgestuurd van La Maison Victor. Maar wat ik schreef is mijn eigen mening!

10 opmerkingen:

 1. leuk ook een heel erg leuk stofje dat mooie weer komt ver nog wel aan dat kan nog niet op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi, ziet er niet gemakkelijk uit om zelf te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk stofje voor een short. Ik heb hem toevallig gisteren ook gemaakt. Ook gemaakt in 40 omdat dit bij mij altijd de juiste maat is voor lmv patronen. Maar deze short was echt kilometers te groot. Nog even dubbel gecheckt of ik toch echt wel een 40 had overgenomen want dit was echt een rare pasvorm. Het lijkt me toch echt een leuke short maar dan in 1, of mischien wel 2, maatjes kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof gemaakt. Ik zou daar dan inpassen met mijn zware boven benen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn bovenbenen zijn ook niet erg smal en ik heb veel ruimte over, waarschijnlijk wel dus!

   Verwijderen
 5. Leuke short is het geworden! Ik heb deze editie ook, ik wil graag weer gaan naaien voor mijn jongste dochter. Ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, jij krijgt het toegestuurd om te testen! prachtig resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk patroontje en mooie stof! Zoiets zoek ik nog voor me zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij lukt ie niet :-( Eerst zoveel miserie met de zakken, dan met dat biaislint, en als ik de zijkanten sluit, zit het voorpand met de zak los :-p 'k Snap d'r niks van...

  BeantwoordenVerwijderen