22 maart 2018

Design Your WardrobeEen paar weken geleden schreef ik me in voor het 'Design Your Wardrobe' programma van Seamwork Magazine. Een programma dat ze twee keer per jaar organiseren en waarin je in vier weken tijd aan de slag gaat met het plannen van je kleding naaiwerk voor het komende seizoen. Deze keer gingen we aan de slag met het plannen van de lente en zomer garderobe.

Misschien zag je mijn bezigheden wel langskomen op Instagram of FB. Het was een leuk proces! Hier zie je nog eens op een rijtje hoe het allemaal in zijn werk ging en wat ik ervan vond.

Het begon met het maken van een moodboard.
Lekker struinen op pinterest, stoffen uitzoeken die je mooi vindt, stoffen uit je eigen 
stoffenvoorraad er weer eens bij pakken, en knippen en plakken uit tijdschriften. 
Zo kom je erachter welke stijl en kleuren je mooi vindt en 
hoe je kleding collectie er ongeveer uit moet gaan zien.


Daarna ga je in verschillende stappen aan de slag met het uitzoeken wat voor kleren je nog écht nodig hebt komend seizoen. En welke kleuren, stoffen en patronen je uiteindelijk gaat gebruiken om een bij elkaar passende garderobe te krijgen.

Hier zie je mijn schetsjes van de stijlen die ik uiteindelijk wil maken. De rokjes, jeans en shorts die je ziet heb ik allemaal al. Dus de dingen die ik nog wil naaien voor komend seizoen zijn vooral t-shirts met lange en korte mouwen, een aantal luchtige blousjes en een vest.


De laatste tip was om je naaiplannen zichtbaar bij de hand te houden.
Het kledingstuk dat als eerste aan de beurt is vooraan, en daarnaast nummer 2 in de rij.
Zo word je gemotiveerd om ook al je plannen uit te werken!
Mijn eerste kledingstuk wordt een t-shirt.
Het patroon heb ik gedownload, nu nog printen en dan aan de slag :-)

Ik maakte dit memobord van een groot schildersdoek dat ik bespande met lintjes.
Mijn eerste twee naaiprojecten hangen bovenaan, verder heb ik er wat inspiratieplaatjes en stukjes stof op gehangen. En ik kan het altijd aanvullen en veranderen als ik wil.


Ik vond het erg leuk en nuttig om mee te doen met dit 'Design Your Wardrobe' programma. Vier weken is wel erg lang om ermee bezig te zijn en vol te houden. Maar uiteindelijk heeft het me wel geholpen met het uitvinden van welke stijl, kleuren en stoffen ik wil toevoegen aan mijn garderobe. En het heeft heel erg geholpen bij het beslissen welke kledingstukken ik nog écht nodig heb, uit al die naaiplannen die door mijn hoofd spoken. Een beetje orde in de creatieve chaos zeg maar! ;-)

Lijkt het je leuk om dit programma ook te volgen? Aan het eind van de zomer kun je weer meedoen. Meer info lees je hier over Design Your Wardrobe

Vind je de eenvoudige basic patronen van Seamwork ook leuk? Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap op Seamwork Magazine, waarbij je elke maand het digitale magazine kunt lezen en 1 credit krijgt om een patroon te downloaden. De credits kun je ook opsparen en dan voor 3 credits een Colette naaipatroon downloaden. Klik hier voor meer info én krijg je eerste maand voor de halve prijs > Seamwork

1 opmerking:

 1. Ik doe zoiets ook altijd als ik de garderobe van de kinderen bij elkaar sprokkel.
  Dit doe ik het liefst op Marktplaats.
  Ik maak foto's van de setjes die ik al heb, en de kledingstukken die nog een match missen. Zo zie ik of wat ik koop bij meerdere dingen past bijvoorbeeld.
  Maar meestal ben ik trouw aan de setjes die ik ge-matched heb tot ze op een leeftijd komen dat ze een setje meer dan 1 dag aan kunnen haha!
  Dus het is helemaal geen slecht idee om dit ook te doen als je je garderobe naait.
  Dat doe ik ook wel voor de kids, en voor mezelf, maar ik heb nog niet zoveel tijd dat ik álles kan naaien.

  BeantwoordenVerwijderen