5 april 2018

Bronte Top van SterrenStofHet eerste t-shirt voor mijn lente/ zomer garderobe is klaar! Ik naaide vorige week deze Bronte Top, van blauwe Sterrenstof.

De stof is een tricot van G├╝termann, katoen met een beetje elastan. Ik vond het een leuke stof om er dit retro-achtige t-shirt van te naaien. Het is een jeans-blauwe stof met witte sterretjes, die weer een klein roze sterretje in het midden hebben. Als kleurig contrast gebruikte ik rode tricot om de hals en armboordjes mee af te werken.
De Bronte Top had ik al een hele tijd op het oog om eens te maken, ik vind het zo'n leuk model. 
En dit stofje is er perfect voor. 
Ik maakte het t-shirt in een maatje groter dan ik eigenlijk had opgemeten. 
Het is een strak t-shirt en ik wilde hem wat wijder en comfortabeler maken voor mezelf.


Zoals je hierboven ziet vind ik het zelf altijd fijn om de stof rondom het patroondeel te 
snijden met een rolmes.
 Het gaat supersnel en je kunt de stof plat op je snijmat laten liggen (dat kan bij knippen met een schaar niet echt goed, dat verschuift toch altijd wel een beetje). Vooral als er al naadwaarden bij het patroon inbegrepen zijn zoals hier gaat het lekker snel!

De stof is fijn om mee te werken. Omdat het een niet al te dunne katoenen tricot is verschuift hij niet zo erg tijdens het snijden, knippen en naaien. Ook krullen de randen niet al te erg, wat soms wel eens gebeurt bij tricot. Een fijne, redelijk stevige tricot dus!

De onderste zoom en de boordjes van de hals werkte ik af met een tweelingnaald.
Een tutorial vind je HIER


Het detail met de halsboordjes vind ik echt leuk!
Je kunt het shirt ook maken met lange mouwen, 
En als je het achterpand maakt van een andere stof of effen stof geeft dat een leuk effect.
Ik ga er zeker nog meer maken!


Ik ben erg tevreden over de stof, hij is makkelijk te verwerken, niet te dik en daardoor fijn om te dragen als het warmer wordt. En met een lange mouwen shirt eronder kan ik hem nu tijdens wat koudere dagen ook aan.
Ook in de was blijft de stof mooi, ik heb hem nu twee keer gewassen op 40 graden. De kleuren blijven mooi en hij kreukt niet al te erg, ook handig ;-)
Ik heb er een fijn t-shirt bij!


Stof: Sterren tricot van Gutermann (gesponsord)
Rode tricot & Naaigaren uit eigen Webshop
Patroon: Bronte Top via Etsy

4 opmerkingen:

 1. Prachtig topje! Heel mooi stofje!

  Vriendelijke groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die heb ik ook al heel lang opgeslaan als 'tof patroontje om eens te maken'. Misschien moet ik er eindelijk werk van maken en het patroon aanschaffen!
  Gr
  Jill

  www.cadansblog.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk shirt! Goed idee om het iets ruimer te maken, het strakkere model maakte dat ik er tit nu toe niet toe verleid was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat blijft een toppatroon, ik ben fan van jouw kleurencombinatie. Past perfect bij de stijl van deze shirt.

  BeantwoordenVerwijderen