30 oktober 2015

ZandKoekjes Bakken zonder Suiker


Het is deze week herfstvakantie hier in het Zuiden des Lands. Er komt dus niet zoveel uit mijn handen.. Ik ben allang blij als ik alle bestellingen in kan pakken en naar het postkantoor kan brengen. En oja, de 2015-Quilt ben ik tussendoor ook aan het doorstikken :-)

Maar verder vermaak ik me prima met de jongens, lekker alles rustig aan. Gisteren bakten we koekjes samen. Altijd leuk! En daarna lekker opeten natuurlijk.

Ik zocht op internet eerst een redelijk verantwoord recept, zonder geraffineerde suiker. En ze werden heerlijk!
Het recept is heel makkelijk, er hoeft alleen meel, boter, palmsuiker er vanille-extract in. 
Ik vond het recept op Blij Zonder Suiker.
In plaats van speltmeel gebruikte ik gewoon zelfrijzend bakmeel, in plaats van palmsuiker gebruikte ik kokosbloemsuiker. Dat had ik nog in huis, en ze smaakten goed zoals ik al zei!

De jongens mochten natuurlijk de ster-vormen uitsteken.
Dat ging supersnel, en zonder veel concentratie zoals je ziet ;-)


Weer geen helemaal-suikervrij-baksel dus,
Maar altijd beter dan koekjes uit de winkel!

3 opmerkingen:

  1. Mmmmmmmmmmm ik proef ze al ,ik ben diabetis en ben verzot op patiserie en koekjes erg hé ,ik ga ze eens proberen groetjes Marie-Claire

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb me dus kreupel gelachen. Ik las 'koekjes bakken zonder sluier!'. Volgens mij heb ik teveel portie vluchtelingeninfo verwerkt gekregen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmmm, zelf gebakken koekjes, heerlijk! En die stervormen maken het gewoon af in hun imperfectie!

    BeantwoordenVerwijderen