3 maart 2015

Eierkoeken Bakken


Eierkoeken, ik vind ze heerlijk! Jaren geleden, tijdens mijn zwangerschappen, was ik er zelfs verslaafd aan: twee eierkoeken op elkaar met een laag boter ertussen! Lekker hoor ;-)
Het nadeel is dat er bakken suiker in zit.. Nu eet ik dus eigenlijk nooit meer eierkoeken. Nouja, heel soms dan, als er verse eierkoeken van de bakker heerlijk liggen te ruiken in de keuken. Dan kan ik het soms echt niet laten!
Via Pinterest kwam ik een Eierkoek Recept tegen zonder suiker, en ook nog glutenvrij. Afgelopen weekend heb ik het recept uitgeprobeerd en ze zijn best makkelijk om te maken. Alleen het luchtig opkloppen van de eieren lukte niet helemaal, en mijn oven bakte ze een beetje te bruin..
En lekker zijn zo ook! Al smaken ze niet zoals de 'echte' eierkoeken van de bakker.


Nog geen goed alternatief voor mijn eierkoeken verslaving dus, maar wel lekkere koeken die een beetje smaken naar citroen. Ook lekker met een beetje (suikervrije) aarbeienjam erop!

4 opmerkingen:

 1. leuk, bedankt voor de tip. Ik heb nog nooit eierkoeken gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm.....ze zien er best lekker uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi.. lijken een beetje op gevulde koeken zo, maar zoals jij het omschrijft is het toch wel een keer proberen waard. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik krijg alweer honger als ik dat zie..

  BeantwoordenVerwijderen