17 juni 2015

Jurk wordt RokIk nam weer één van de kledingstukken uit mijn Recycle Mand onder handen.

Deze jurk heb ik al heel lang, al ruim 15 jaar denk ik! Vroeger droeg ik hem vaak, maar de laatste jaren niet meer. Hoewel ik de print en de kleuren nog steeds erg leuk vind. Het is een viscose jurk, met voering, maar dan wel redelijk bloot aan de bovenkant. Een zomerjurkje, maar dan veel te warm voor de zomer! Ik wilde er een Rok van maken, die ik ook aan kan als het buiten niet zo warm is.

Ik vond een breed elastiek dat ik als tailleband kon gebruiken, in dezelfde kleur legergroen als de jurk.
De bovenkant knipte ik van de jurk af, ook bij de voering.
Eerst naaide ik buitenstof en voering van de rok aan elkaar langs de bovenkant en daarna naaide ik de rok aan de tailleband vast.


Heel snel klaar! En ik heb er weer een leuke Rok bij, zo kan mijn favoriete jurk weer even mee :)
Hier nog even een detail van het elastiek, ik vond het roezeltje eraan wel schattig!


7 opmerkingen:

 1. Super gedaan! Wat een leuke rok is het zo geworden.
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk gedaan en inderdaad dat roezeltje is tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk elastiek inderdaad. Mooie rok geworden. Goed idee, ik heb twee jurkjes liggen die ik als jurkje niet meer mooi genoeg vind maar toch zonde vind om weg te doen... wie weet ga ik dan toch snel weer een achter de naaimachine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan, de rok is heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De rok is heel mooi groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen