21 mei 2015

Een opgeruimde KledingKast, deel 3


Ik ruimde laatst mijn KledingKast al flink op, maar ik deed het nog eens dunnetjes over. Zo blijf je lekker bezig ja ;-)
En zo blijven er steeds minder kleren over ook..

Na het lezen van het boek 'Opgeruimd' van Marie Kondo vond ik dat er nog wel wat kleding weg kon. Die ik in eerste instantie wel bewaard had, maar als ik eerlijk was werd ik er tóch niet meer helemaal blij van. En dan moet het weg, volgens Marie.

Weer een iets legere KledingKast dus! En ook een KledingKast met verticaal opgeborgen kleding, helemaal Marie-Kondo-Style. Dat is nog wel even wennen, en soms vallen de shirtjes een beetje om. Maar je vindt je spullen wel makkelijker terug, daar heeft ze gelijk in..

De afdeling Kleding is nu dus echt wel klaar. En het wordt tijd om de garderobe weer een beetje aan te vullen met nieuwe (zelfgemaakte) kleren. Ik heb mezelf voorgenomen om elke week één item uit de Mand met Recyclebare Kleding te kiezen en er iets nieuws van te maken.


Het eerste item uit de Recycle Mand is deze rok, die ik ooit maakte voor een Tutorial maar die ik eigenlijk nooit aan doe. Wat het geworden is zie je snel!

12 opmerkingen:

 1. Wat goed! En grappig. Die tutorial heb ik laatst nog gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend om te zien wat je met de rok gedaan hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook al een hele tijd bezig met ons huis op te ruimen. Alles dat ik niet meer gebruik gaat weg. Maar na jouw blogpost kon ik er toch echt niet meer aan weerstaan. Ik heb het boek besteld. Benieuwd naar de tips. M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd hoe je dingen voor jezelf gaat recyckleren, voor de kids heb ik ideeën genoeg maar voor mezelf uit oude kleren minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha. Ik ben ook bezig op deze manier :-) met Marie.
  Zoveel dat weg mag en ik bleek maar vier rokken te hebben die nog pasten. Geen enkele short.
  En na opruiming maar een vijftigtal bovenstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marieke, Ik heb je gevonden met googelen op naailes voor beginners. Echt een super uitleg geef je over het omgaan met de naaimachine en de tutorials. Inmiddels heb ik de tas gemaakt die ik op mijn blog zal plaatsen met een link naar jouw blog.
  Ik denk dat ik nog wel vaker op je blog kom kijken ;-)
  Fijne dag.
  (mocht je bij mij willen kijken, nog erg vers in blogland ; madebyvon.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo ordelijk!! En ik ben al reuze benieuwd wat je van die rok gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet dat boek ook eens in huis halen. Jouw nieuwe bloesje is prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ook al zo opruimerig! Zal het voorjaar wel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh opruimen! Daar ben ik zoooo slecht in :( Dus wellicht is dit boek ook een idee voor mij ;) zo'n nette kast wil ik óók :D
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh jee, ik moet DRINGEND aan de grote opruim beginnen hier!!! Maar ik ben daar echt héél slecht in hoor! Ik zal hier bij jou eens vaker moeten komen kijken, dus vanaf nu ben jij mijn grote voorbeeld, ok?! ;-)
  En ben benieuwd naar je rokje...wat gaat het worden??? Vind het wel een heel tof stofje!
  groetjes, en nog een leuk dagje!
  ik zal er maar meteen in vliegen zeker?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben er ook mee bezig. Al zit ik al aan de boeken en in mijn geval ook schoolgerief en mappen. Ik weet nog wel eventjes wat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen