13 juli 2016

Gehaakt Zomer VestjeHet Vestje waar ik mee bezig was is klaar, hoera! Nouja, ik moet er wel bij zeggen dat ik besloot de mouwen achterwege te laten en dat hij daarom wat sneller klaar is dan ik dacht ;-)

Na de vorige Update moest ik de onderkant van het lijf afmaken en daarna mouwen aan de armsgaten haken. De onderkant was zo af en ik was begonnen aan de mouwen. Maar niet naar tevredenheid.. Dus eergisteren haalde ik de mouw weer uit en begon met het afhechten van de draadjes. Zo zonder mouwen is hij ook leuk!

Dus ik verklaarde hem AF. Tijd om weer door te gaan met een aantal andere onafgemaakte-haakwerkjes ;-)
Het patroon is het Chantal Vest van Drops Design
Ik maakte hem in maat M
Het patroon is soms niet zo makkelijk te volgen vond ik, vooral bij het meerderen van de hals.
De toeren met gekleurde strepen bedacht ik er zelf bij, wat niet zo moeilijk is als je het 
aantal steken in de gaten houdt.


Het garen dat ik gebruikte is Drops Cotton Light, kleur 12/ khaki
(met Oeko-Tex certificaat)
Ik heb wel af en toe een beetje gescholden op het garen, want het splijt als een dolle..


De knopen die ik op het vestje naaide zijn fel groen, net als de gekleurde strepen die ik in het vest verwerkte. Ik naaide de knopen erop tot onderaan, in het originele patroon maken ze alleen knopen op het bovenste gedeelte.


Al met al lijkt het vestje totaal niet meer op het originele vest van het patroon, haha *Ü*


In plaats van de mouwen haakte ik twee toeren met vasten langs de armsgaten, waarbij ik bij de schouders ongeveer 10 steken minderde aan elke kant. Zo staan de kapmouwtjes niet zo ver open en krijg je een beetje een 'pof' effect.
Het is een lekker luchtig zomervestje geworden!


10 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk vest is het geworden, en ook leuk zo met de kapmouwtjes en je eigen siersteken erbij.

  Je hebt me aangestoken, vandaag garen besteld om er ook eentje te gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden! Zo gaat het lekker snel. Ik heb het patroon even opgezocht en vind dit veel mooier dan die lange mouwen. Hoeveel garen heb je je nu minder gebruikt? Geniet van je mooie vest al hoop ik dat het te warm zal zijn.
  Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 6 bolletjes over, maar het haken van de gekleurde strepen scheelt waarschijnlijk ook wel een bol.

   Verwijderen
 3. Mooi geworden Marieke!
  Deze staat al een hele tijd op mijn to do-lijstje, maar jouw versie is idd. veeel leuker dan het origineel.
  Veel plezier met dragen.
  Groetjes, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heel mooi vestje. Zou ik zo ook dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooie geworden je vestje ... ik haak momenteel ook een vestje van een drops patroon vind het super onduidelijk geschreven ... het is een hele puzzel maar langzaamaan begint het wat te worden .... groetssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen