6 december 2016

Nieuwe Pyjama's


Gisteravond was het PakjesAvond, ook bij ons in huis. En ik maakte het mezelf extra moeilijk, ik bedacht donderdag dat ik nog wel even nieuwe pyjama's voor de jongens wilde maken.
Donderdag patronen getekend en stof gewassen, vrijdag stof geknipt, zaterdag en zondag 's morgens heel even stiekem achter de naaimachine en de rest op maandag afgemaakt. Een half uur voordat de kids uit school kwamen waren de pyjama's klaar en lagen ze ingepakt in de Zak van Sint..
*Pfieuw* net op tijd! Ik moet toch echt eens beter leren plannen. Hoewel ik van mezelf weet dat ik ook weer niks gedaan krijg als er geen deadline om de hoek ligt ;-)


Voor de Oudste Zoon maakte ik een Leeuwtjes Pyjama, met zwarte mouwen en een zwarte broek. En met extra lange broekspijpen, want hij groeit als kool.


De Jongste Zoon kreeg een eigenwijze pyjama, dat past wel bij hem. Wasbeertjes gecombineerd met strepen. Een boevenpak, zei ManLief. Nouja zoals gezegd, dat past wel bij hem ;-)


Ze trokken natuurlijk gelijk hun nieuwe pyjama'a aan,
Helemaal goedgekeurd!
Ze voelen heerlijk zacht aan, aldus de kritische pyjama dragers hier in huis.


Patroon: overgetrokken van bestaande pyjama's
Stoffen uit eigen Webshop, van biokatoen:
Tricot Leeuwtjes, Tricot Zwart & Boordstof Jeansblauw
Tricot Racoonhead, Tricot strepen zwart/wit & Boordstof Petrol

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke pyjama's. En fijn dat je kinderen ze ook meteen aantrokken. Groot succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even een vraagje: mijn zoontje wilt graag in de winter een badstof pyjama, maar deze zijn moeilijk te vinden. Ik heb even bij jou stoffen gekeken, kan ik dan de sweater stof gebruiken? Of is dit te dik? Alvast bedankt voor je antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Monique, ik heb sweaterstof in twee verschillende diktes. De dunste soort zou je kunnen gebruiken voor een pyjama. Dat zijn alle sweaterstoffen met print, en de mint en de petrol effen stoffen.

   Verwijderen
 3. heel leuk, ik vind de streepjes er net super goed bij passen!

  BeantwoordenVerwijderen