27 september 2009

Papa's oude trui


Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag het boekje cool baby van een vriendin. Dat staat vol met leuke ideeën om van oude kleding nieuwe kleertjes, accessoires en speelgoed te maken voor baby's en kinderen. Dus toen Martijn deze fleecetrui weg deed heb ik hem snel achterover gedrukt!

Uit een mouw heb ik deze mutsjes gemaakt, voor allebei de jongens een. Heel gemakkelijk, knip een stukje uit een mouw, naai de bovenkant dicht en klaar is je muts!
Ik heb een labeltje met de eerste letter van hun naam erop genaaid, gemaakt met een stempel en een textielstift. Maar dat werkte helaas niet zo goed als ik had gehoopt..

En deze slofsokjes heb ik ook gemaakt, lekker warm. Het label op de onderkant heb zat ook al op de trui.
*
Ik heb nog een heel stuk over van de trui, ik weet nog niet wat ik ermee ga doen. Misschien bijpassende sjaals en handschoenen maken..

8 opmerkingen:

 1. Oh, keitof. Ik zag ook al eens een broekje, met een handleiding uit dat boek, bij Tante Hilde. Nu komt het zeker op mijn verlanglijstje te staan. Jaja, sjaal en handschoenen, maak die trui maar helemaal op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat boek zag ik gisteren op een verjaardag.. geweldig! En ik was ook helemaal weg van precies deze slofsokken! Ze zijn mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geinig boekje! Leuke ideeën, ben gek op gerecyclede handgemaakte dingen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke leuk gemaakt, ik zag het boek in de bibliotheek staan een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die heb ik ook eens geleend uit de bib. Heel leuk! Maar toen waren de naailessen nog niet gestart en durfde ik 't machien nog niet aan te raken. Intussen wel dus, bovendien heb ik al een hele hoop oude kleren verzameld, maar nog niet beslist wat er uit zal tevoorschijn komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jahaa, ik heb dat boekje ook!! Toffe dinges staan daarin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supertof! En de ikea stofjes zijn ook helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen