19 februari 2014

NaaiTechniek - Tips voor TricotNaaien met tricot, stretch of jersey stoffen, ik had er zelf altijd wat drempelvrees voor. Het rekt, het krult aan de randen, het is gewoon moeilijk om netjes te naaien. Maar die drempelvrees  is eigenlijk nergens voor nodig!

Net als bij zoveel dingen geldt: gewoon proberen en dan valt het best mee. Hier zijn wat algemene Tips voor het naaien van tricot en jersey stof op een gewone naaimachine. (Heb je een lockmachine dan is het nog eenvoudiger, maar daar ga ik hier niet verder op in)
Overwin je Tricot angsten! ;-)

LEES VERDER >

9 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij tricot kan je de coupenaden eruit halen, dat is het fijne van werken met tricot.

   Verwijderen
 2. Ik zie echt hele leuke tricot stoffen, kan je hier ook een dekbedovertrek van maken? Of zou dit echt niet recht blijven liggen in het dekbed?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de duidelijke tips. Misschien ga ik het toch eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo. Wat fijn deze tips! Ik heb toevallig dezelfde machine en steeds als ik op de stretch stand ga naaien (recht) worden de steekjes zo minuscuul klein. Niet mooi en niet meer uit te halen. Weet jij wat ik verkeerd doe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer ik deze stretch steek gebruik zet ik de steek op de grootste stand, in mijn geval op 6, is het overigens nóg wel moeilijk uit te halen

   Verwijderen
 5. Bedankt dat je deze tips wilt delen, heel bruikbaar. ik maak kinderT-shirt. denk je écht dat het nodig is om naadband in de schouders te verwerken?
  Carine Vannieuwenhuyse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naadband maakt de naad wel sterker en de schouderbreedte blijft zoals hij is. Doe ik meestal wel maar ik heb ook wel tricot jurkjes zonder naadband gemaakt en dat gaat ook goed.

   Verwijderen
 6. Ik probeer tricot op wafel katoen te stikken maar het blijft rekken , het is een drama

  BeantwoordenVerwijderen