13 oktober 2009

Jaloers

Lukas is alweer 5 weken oud (ruim een maand, wat gaat het snel!). En wat eens een trotse grote broer was ontpopt zich nu tot een jaloers draakje..
*

Vooral als ik met Lukas bezig ben gaat Thijmen ineens enorm lopen rellen! De kat is vaak de klos, of hij gaat expres hele stoute dingen doen. Vandaag heeft hij zelfs op de vloer gekleurd.. En wat ik het ergst vind is dat hij Lukas ook soms wil slaan of knijpen (en mij ook, maar ik kan daar wel tegen..).
We hebben hem laatst de oude babypop van mijn zusje gegeven, kan hij zich daar een beetje op uitleven. En maar hopen dat hij snel weer wat tot rust komt, voor hem is het natuurlijk ook een grote verandering..
*

7 opmerkingen:

 1. Das natuurlijk minder gezellig als je oudste wat jaloers begint te worden. Mijn ervaring is dat het heel erg helpt om ze overal bij te betrekken: dus niet: "ga jij even flink puzzelen, dan kan ik broertje eten geven", maar roep hem er telkens bij als je iets met de baby gaat doen: "kom je mee helpen, hij moet een nieuwe luier" (en laat hem dan de kousjes uittrekken ofzo), of roep hem bij jou in de zetel en lees een boekje voor terwijl je lukas gaat eten geven,..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dit mijn voorland over een paar weken?
  Iris is nu (nog) heel lief voor Thijmen...
  Maar inderdaad, dat baldadige herken ik al wel wat: Iris heeft ook maar al te goed door dat ik haar niet helemaal kan corrigeren als ik Thijmen op schoot heb en daar maakt ze dankbaar gebruik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is niet zo leuk. Maar hopelijk gaat dit snel over. Het is ook voor Thijmen een zeer ingrijpende verandering. Zoals tantehilde al zegt, helpt het om hem zoveel mogelijk bij alles te betrekken.
  Als je ze zo samen op de foto ziet, is Thijmen nochtans een zeer trotse grote broer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de adviezen allemaal, ik zal 't eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zelf nog niet aan kindjes toe, maar ik kom uit een gezin met vier kinderen, en was oud genoeg om mijn twee jongste broers heel bewust "mee te maken", en ik weet dat mijn ouders af en toe een momentje uittrokken speciaal voor de niet-baby broer. Vond ie heerlijk. Overigens: bijna zestien jaar later zijn het nog altijd twee handen op één buik :)

  Leuke blog heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ging tijdens het voeden vaak een boekje voorlezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Meyser: dank je, leuk dat je meeleest! Ik maak inderdaad ook bewust tijd voor Thijmen af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen