26 november 2009

Ruim je lintjes op

Want je wil echt niet weten hoe mijn grote berg met lintjes en bandjes eruit zag (ik had er een before-foto van moeten nemen!). Vooral nadat ik ook nog een lading van mijn moeder en 'schoonoma' had gekregen..
*
Dus tussen de bedrijven van de buikgriep door heb ik zitten knippen en plakken met crusliedozen en cadeaupapier,

Waarna ik al mijn lintjes en bandjes om deze klosjes kon gaan winden..

Waarna ik ze kon sorteren op kleur (in houten bestekbakjes van ikea)..

En er ook nog de tekst-met-inhoud op plakte..

Waarna de andere hoek van mijn zolder er nu zo uitziet:

En mijn tafel weer redelijk zooi-vrij is!

27 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig idee! Ga bijna verhuizen en heb dan ein-de-lijk een eigen werkkamer. Had nu al een oplossing voor al het band/lintjes etc, maar dit is ook wel een goede!

  Waar heb je dat vrolijke papier vandaan voor de kartonnetjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan natuurlijk ook even lezen. Cadeaupapier en crueslipakken. Goed idee! (gaat cadeaupapier scoren en volgende week toch naar ikea) En de man veel muesli laten eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergoed idee! Ik heb alleen heel veel klosjes lint en om dat nu allemaal af te gaan rollen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk zeg!!!! Ik heb dringend een oplossing nodig voor al mijn stoffen, soms enkele tips? Kasten kan ik niet zetten in de hobbykamer wegens te klein, alles ligt nu in dozen onder mijn werktafel :)

  Dat idee van die bestekkisten...heel tof, soms moet je het zoeken in de simpelste dingen hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een mooi gezicht! Ik denk dat je heel graag daar zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo een opgeruimde werkplek. Goed idee ook die bestekbak. Ik heb mijn lintjes ook op kartonnetjes maar die zwerven dan weer los in een doos. Nog niet echt overzichtelijk dus. Vind jij het opruimen van je troepies ook helemaal niet erg?? Ik in ieder geval niet. Lekker al dat moois door je handen laten gaan, heerlijk!!!!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog twee van die bakjes van Ikea en ik heb er nooit aan gdacht om dit ermee te doen, maar dat zal nu snel gebeuren! bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met dat ik vanmorgen mijn zak met lintjes opkieperde, bedacht ik mij dat opruimen best een goed idee is ;-) Vind jouw manier lekker overzichtelijk. Ik gebruik transparante bakken van Ikea voor mijn knutsel- en naaispullen, denk dat ik daar zo'n inzet voor koop om de lintjes in op te bergen.
  Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat netjes zeg, wow, ik zou dat hier ook eens moeten doen maar dat zijn zo van die klusjes waarvan je denkt "ik stel het maar uit want je ziet ze toch niet liggen in die enorme knutseldozen" :-)

  Hoe heb je dat gedaan die letters op die bakjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, supernetjes!

  Ik ben er zelfs een beetje jaloers op! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mens...wat keurig!! Goed bezig 'nichtje'!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fantastisch idee! Als ik nu een lintje moet zoeken zakt de moed mij in de schoenen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk idee voor een kadootje, jouw opruimtip! Ik ga voor mijn jongste dochter voor sint een naaimand maken met allemaal leuke spulletje. Bij de Xenos had ik lint gekocht, heel leuke kleurtjes, 6x 1 1/2 meter op een kartonnetje, voor 1 euro. Maar ik dacht wel, dat wordt een chaos van lintjes in die mand.....

  Maar nu ga ik ze, net als jij gedaan hebt, om kartonnetjes rollen en in een etuitje stoppen. Dat zal ze geweldig leuk vinden, en ik heb meteen een 2e pakje!

  Bedankt voor deze kado-tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar wat een schitterend idee seg! Puik.
  Op naar de IKEA zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk gedaan! mijn zolderkamer is nog een chaos maar krijg door zulke inspiratieberichtjes als de jouwe helemaal zin om aan de slag te gaan!!!!!! thanks dus ;):)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Laatst keek ik zuchtend in mijn lintjes doos, wat een rommeltje wordt dat iedere keer weer. Maar dit ziet er super uit! Goed idee van die dozen met pakpapier en die bestekbak. Ik zou er elke keer even in gluren als 't op mijn bureau stond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zie je wel! Crea Bea! Die award was hier helemaal op zijn plek. Wat heb je dat weer "handy" gedaan!

  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha, iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties, en nu iedereen z'n kamer opruimen hè :) :) !

  @Ilse: de letters heb ik uit het cadeaupapier geknipt en opgeplakt met modpodge, dat is een lijm-en-vernis in één. Daarmee kun je het geheel dus ook aflakken en blijft het beter zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Schoon zeg! Mijn spulletjes zitten gewoon in een paar plastic bakken gepropt, geen enkel systeem en dus iedere keer veel ergernis als ik het weer niet vind. Ooit... als ik ook een echte werkplek zal hebben, doe ik het precies zoals jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Amai seg wauw! Ik doe je zeker één deze dagen eens na. Merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mmmm... heerlijk, zo'n ordelijk systeem. Ik word er helemaal warm van :-)
  Ooit... ooit eis ik onze zolderkamer op en maak ik daar net zo'n gezellig werkhokje van, mét al die sjieke opruimsystemen die ik her en der op het internet vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er super handig en mooi uit! En spaart een hoop "zoektijd" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie kaartjes voor je lint Miek, ik heb al diverse pogingen tot ordenen ondernomen en kom niet verder dan af en toe wat restjes om een kartonnetje rollen... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk die laatjes met die lintjes .
  Grtjs Miek

  BeantwoordenVerwijderen