20 november 2009

T-shirt tas

Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan? Het stond al een hele tijd op mijn to-do lijstje en het kostte me maar hooguit een kwartiertje om het te maken: de t-shirt tas!
*
Heel simpel: neem een oud t-shirt (deze is van Martijn, dus lekker groot), naai de onderkant dicht, knip de mouwen en kraag eraf en dan heb je dus een tas.. De tutorial heb ik HIER vandaan.
*
En dan nu mijn goede voornemen: deze in mijn tas stoppen en nooit meer een plastic zakje nodig hebben als ik ga winkelen. En hij werkt goed, ben er vanmorgen al mee naar de Ikea geweest (als troost, want eerst heb ik mijn mex. griepprik gehaald en nu is mijn arm stijf vanaf mijn schouder tot aan mijn vingers..).
Ik weet alleen niet of ik er erg mee voor schut loop, want Martijn heeft me heel hard uitgelachen toen ik hem gisteren heel trots liet zien :-S . Maargoed, het is wel beter voor het milieu he.

16 opmerkingen:

 1. Laat Martijn maar lachen hoor!!!! Ik vind het wel een heel goed idee. En die plastic tassen die je in de winkel krijgt, zijn vaak niet om aan te zien. Dan loop je pas voor schut. En dit is nog beter voor het milieu ook!!!
  Fijn weekend,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel erg leuk idee, weet ik direct wat ik moet doen met mijn oude shirts. En iets leuks gekocht in de Ikea?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind 'm leuk hoor!
  En als je wel het gevoel hebt dat je voor schut loopt, neem je toch gewoon een ander shirt (één die je echt leuk vindt) Niemand die dan in de gaten heeft dat het oorspronkelijk een t-shirt was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach...mannen...Hij is erg leuk...Misschien ga ik dat ook wel doen (dan verzin ik gewoon een 'oud' t-shirt...weer een excuus om een nieuwe te kopen).

  Robert is nog steeds niet lekker. Wel naar het werk. Ik heb ook hoofdpijn en keelpijn...fijn.

  Robert en ik moeten maandag een mex. prik (hihi...de prik ook al mexicaans?!)
  Gelukkig hoeven Lukas en Ninthe nog niet. Ik vind het alleen zo verschrikkelijk stom dat die leidsters van het kdv niet hoeven...

  Ninthe heeft daarnet al weer naar me gelachen...gelukkig maar...

  Heb je nog leuke stofjes bij Ikea gehaald? Volgens mij hebben ze in de Ikea in Duiven nooit zoveel bijzonders.
  Ik heb vorige week een leuke stof bij Leenbakker gekocht voor 2,50 euro per meter. Wil ik een rugtas voor Ninthe van maken (ik durf er nog niet aan te beginnen)...
  Kwantum heeft ook veel restantstoffen

  Fijn weekend en sterkte met je arm!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik heb inderdaad weer een stofje gehaald bij Ikea! Ook voor een rugzakje (voor Thijmen), maar ik moet ook nog even uitzoeken hoe ik die precies ga maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig effect. Kunnen er ook nog veel boodschappen in zonder dat het heel erg uitrekt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk loop je niet voor schut! Nja misschien met die stijve mexicaanse-griep-prik-arm, nog een reden waarom ik daar niet aan doe!

  Maar ik ben voor de meeneem boodschappentas, dus niks voor schut!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, heb jij er zo'n last van? Gelukkig heb ik er nagenoeg niets van gemerkt. Nu moet ik woensdag a.s. met mijn knul voor een prik. Ben benieuwd hoe dat zal vergaan :o(

  Maarre... je tassie is hip hoor! HAd het vorige week ook ergens gespot en moest er in eerste instantie ook een beetje om lachen. Maar het idee is super en ik ben zéker van plan er eentje "aan te gaan schaffen" ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je daarmee gezien wordt, ben je toch een wandelende inspiratiebron! En anders is het helemaal niet gek als je op die manier een glimlach bij de anderen tevoorschijn kan toveren. Allebei leuk. Goed idee trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uitlachen? Welnee! Ik zag ooit in de Zeeman een vrouw die vroeg om het plastic zakje binnenstebuiten te draaien, omdat ze er niet mee over straat wou... Zou ik zelf nooit doen, maar een t-shirtzakje is wel véél mooier om mee over straat te gaan. Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk en supersimpel idee zeg. Heel geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooi! staat ook op mijn to do lijst :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vind ik ook! Toppe recycling. En ik vind hem echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk idee. Hopelijk heb je ondertussen geen last meer van je arm.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik vind het zaaalig! Ik ga dat zeker ook maken. Ik heb nog tal van t-shirts die ik kon dragen toen ik 18 was, maar niet meer na 2 kindjes. Weg doen kan ik niet, want daarvoor zijn ze te speciaal, en wachten tot ik er vanzelf weer ga inkunnen is ook geen optie. Het lijkt me super om ze op deze manier toch nog te kunnen dragen! Dankjewel voor de inspiratie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij ziet er leuk uit, die tas. En een geweldig idee, om zo het milieu te sparen.

  Ook een leuk idee als sinterklaascadeau vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen