7 februari 2010

Deel 1: carnavalsjas voor Martijn

Ok, niet lachen nu.. De jas voor Martijn is klaar en hij is niet helemaal geworden zoals ik het me had voorgesteld..
Nouja, hij voldoet aan bijna alle eisen, dat wel. En Martijn is er gelukkig ook wel blij mee :-) .
Om het mezelf makkelijk(er) te maken bestelde ik een patroon. Dat voldeed al aan eis 1 en 3: een lange, getaileerde, Barokachtige jas.
Dus toen kwamen eis 5 en 2: hij mag van restjes stof zijn (en het mag best vloeken), en hij moet warm zijn, zodat hij 'm ook buiten aan kan. Dus ik haalde al mijn dikke katoenen stoffen tevoorschijn en knipte elk patroondeel van een andere stof. En voor de binnenvoering nam ik een oud fleece-kleed.
En dat was eigenlijk ook wel het probleem: het is best een stugge jas geworden en door al de verschillende kleuren lijkt het nu meer een clownsjas dan een barok-jas. Maarja, het zal wel komen door de tegenstrijdigheid van de eisen :-(
Als laatste volgde eis 4: een binnenzak. Dus die zit er ook in.
En ik moet toegeven dat ik toch ook wel een beetje trots ben, want kijk nou eens: een jas gemaakt met voering en een beleg! Dat had ik nog nooit gedaan en ik heb er veel van geleerd! Hij is verre van perfect helaas, maar oefening baart kunst hoop ik :-D En de knoopsgaten zijn ook goed gelukt (al zeg ik het zelf), ik heb voor het eerst maar eens het knoopsgat-hulpstuk gebruikt en dat werkt goed! Dat ik dat nog nooit eerder heb gedaan (luie ik)!
Vanavond weer een avond stofjes knippen en morgen weer een dagje naaien (Martijn is morgen ook nog vrij gelukkig, dus dan kan hij de kids nog een dagje entertainen!)..

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie (vrolijke, kleurrijke) jas is dit geworden! Kan me voorstellen dat je iets anders in gedachten had (ik dacht dat je een soort LandvanOoit-lakeien-jas ging maken...) maar ik vind dit ook erg mooi, zeker ook de details (voering, knoopsgaten, knopen..).
  Veel carnavalsplezier, hoe ga je zelf verkleed...? Enne maak je twee draakjes van je jongens of heb ik dat verkeerd gegokt?

  groet Wiek

  PS. ga nu een blog tikken over zelfgemaakte slabbetje, met dank voor je patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dacht eerst, zooo dat is kleurrijk! Maar heb door dat het om carnaval gaat... Mooi, mooi!!! Ik vind het een uitblinker geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAUW!!! Echt heel erg vrolijk.
  Laat de dolle dagen maar komen!
  Ik heb ook nog nooit een knoopsgat gemaakt. Ben nu bezig met een jurkje waar dadelijk ook een knoopsgat in moet. Ik ben heel benieuwd en ik denk dat schoonmama wel even moet helpen.
  Hele fijne carnaval (ik heb mijn Mega-Cindy pakje klaar).
  Groetjes Cindy
  www.uttemetut.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. chapeu voor jezelf hoor!!! Hij ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen