31 mei 2010

Op de valreep...

...maakte ik nog een rok in de enige echte rokjesmaand. Een rok maken wilde ik al langer, na zoveel mooie rokjes te hebben gezien bij jullie de afgelopen maanden (zoveel dat ik ze echt niet meer allemaal kan opnoemen hier!), dus zo'n rok wilde ik natuurlijk ook!
Ik maakte het mezelf gemakkelijk voor mijn eerste 'echte' rokje (rok-verbouwingen zoals deze en deze tellen niet mee) en maakte een strech-rok. Ik tekende het patroon na van mijn favoriete Hema-strecht-rok (die zit echt lekker en ging zelfs mee tot ruim halverwegen de zwangerschap!) en dit is het resultaat:

Moeilijk he, foto's maken met de zelfontspanner...

Het supermooie stofje was een laken gemaakt door schoonmoeder, waar manlief ooit nog onder gelegen heeft als baby. Jaja, geweldig hè de jaren 70. Toen lagen jongens ook gewoon onder een bloemenlakentje en toen waren de lakens nog gemaakt van strech-stof. Schoonmoeder bedankt voor het bewaren van dit geweldige stofje (en er is ook nog een lakentje deel II, wel gemaakt van katoen en óók met bloemetjes :-D!)!!


Het patroon tekende ik dus na en bestaat uit een rechte tailleband en een iets uitlopende rok. In de tailleband zit een breed elastiek, super makkelijk! En waarom maakte ik niet eerder een 'echte' rok? Geen idee, maar er volgen er zeker meer!

15 opmerkingen:

 1. Wat een gave rok!! Heel erg goed geslaagd voor een eerste echte rok!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stretch-stof lijkt mij zo moeilijk om mee te werken, maar bij jou is het alvast heel goed gelukt :-) Heel mooie rok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik vind het stofje heel fijn!
  En ik weet het! Foto's maken van jezelf is niet gemakkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooiii!! Echt super leuk!
  Ik heb hier ook een lap tricot liggen dat ooit een rok moet worden. Het lijkt zo simpel, maar ik heb er toch schrik van om er aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke rok! Ik heb geen Hema rok om na te tekenen, maar heb al wel een lap liggen waar ik zo'n rok van wil maken, want ik vind het een leuk model en het lijkt me heerlijk dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love it! En zalig...zo rondlopen in een stofke met herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi gedaan. Een heerlijk stofje met 'n mooi verleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier ook een rokje liggen dat ik als patroon wil gebruiken, ik heb alleen nog geen stretch-stofje, snif snif... Geen zelfgemaakt rokje dus in deze rokjesmaand... Maar wel een heel mooi rokje heb jij, veel draagplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke! Dat wil ik ook nog wel een keer maken. Stof genoeg, maar niet genoeg lef om te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh zo tof een echt oud stofje uit de familie, dat is een zalig rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk zeg!
  Een prachtig stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is schitterend! En dat klinkt als een droom: stretch lakens met bloemetjes! het kan niet beter.

  BeantwoordenVerwijderen