21 augustus 2010

Circus

Het is circus op het kinderdagverblijf! De kindjes zijn druk aan het oefenen voor een voorstelling eind volgende maand. Thijmen vindt het super, laatst kwam hij al eens thuis als tijger:
En de juffen van het kinderdagverblijf zijn ook helemaal in de ban van het circus. Druk googelend naar een drakenpakje kwamen ze ineens op mijn blog terecht en daar zagen ze Thijmen de Draak. Haha, en ik maar proberen om mijn naaipraktijken geheim te houden :). Maar goed, toen vroegen ze dus of ik niet voor alle kindjes iets wilde maken...
Uhm, ja hoor, leuk! Dus nu ga ik voor de kids 35 clownsjasjes naaien (oeps, veel!!)..

Ik maakte een patroon met een vest van Thijmen als mal. Gewoon een simpel patroon: achterpand met mouwen eraan vast en twee voorpanden die elkaar overlappen, ook met mouw eraan vast. Hij sluit met een klittenbandje, zo kunnen de kindjes het jasje gemakkelijk zelf aan en uit doen. Één van de voorpanden wordt steeds een andere kleur dan de rest van het jasje en op de voorkant komt een grote knoop van vilt.

Één klaar, twee geknipt. Nog 34 te gaan..
Er gaat precies één jasje uit een kussensloop, dus ik heb aan de juffen gevraagd of ze aan alle papa's en mama's een kussensloop willen vragen. Dan kan ik aan de slag!

15 opmerkingen:

 1. Jij hebt moed zeg! (En ik maar klagen over een paar doopsuikerdingetjes, pfoeoeoe, dit lijkt me nog véél meer werk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh zeg, 35 jasjes! Jij durft! Ze worden wel heel leuk trouwens :) Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 35 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  waw!!!!!!!!!

  Dat verdient een dikke pluim !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal het kdv blij met jou zijn. Ben jij ook nog blij dat ze jou gevonden hebben;-)
  Mogen de kindjes nu wat extra dagdelen(gratis???) komen zodat jij de clownspakjes kan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw....doe mij ook zo'n moeder bij ons op school ;-) Suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo he 35 zeg!!!! wat veel maar wel heel leuk hoor want weet je Kjell zat anderhalf jaar op t kdv en twee keer had hij ene themafeest en was hij een van de weinige kids die verkleed kwam en dat is voor de juffen toch niet zo leuk als de ouders er niet aan meewerken. en nu krijgen bij jouw kdv allemaal zo'n pakje en dat is toch super.. wat een feest wordt dat. dus ik vind het helemaal super dat je ze hebt, Ben eigenlijk gewoon wel een beetje trost op je! want tis leuk als alle kids mee kunnen doen daar!!!!!!1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow. Da's een opgave. Wel heel leuk dat je dit voor de kinderopvang doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, moedig! En ze zien er erg leuk uit. Allé hop, terug aan het werk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw nog 34?? wat een werk maar wel heel leuk dat je het doet. Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow miek, wat een hoop jasjes! Zo probeer ik 't geheim te houden voor mijn dans-genootjes (anders kan ik ook voor de kinder-groepen aan de slag hihi) wie weet dat ik het later nog ga doen als ik part-time werk :) Naast werk-opleiding is het te veel ;) SUCCES!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha!! leuk zeg! Heb onlangs 40 kaboutermutsen voor de PSZ gemaakt, dus weet een beetje hoe je je voelt.... succes!!!!
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hahaha! als ze eenmaal doorhebben dat je handig bent ;) ik heb paar jaar geleden de hele school voorzien van nieuwe gordijntjes en dit jaar heb ik de tas voor de klassenknuffel gemaakt.... dat vind ik tegenwoordig wel genoeg, ik heb mn portie al gedaan ;) jij straks ook zeg! poeh, respect en succes!

  BeantwoordenVerwijderen