15 november 2010

Een Grote Uitdaging

Dit is de oude speelgoedgarage van Manlief, ooit gemaakt door zijn opa.
Hij is supergroot, en echt heel mooi gemaakt. Loodzwaar en degelijk. Hij heeft drie kamertjes: eentje met een kassa, een garage en een reparatie-ruimte. Hij heeft een oprit naar het dak. Hij heeft echte garage-deuren die je omhoog kunt doen, en een voordeur die ook echt open kan. Ja, hij heeft zelfs raamkozijnen!
Het enige dat ontbreekt zijn de benzinepompen die buiten stonden. 
Maar, wat hij ook nog heeft is schimmel en een hoop stof en viezigheid.. 
En nu wil ik hem gaan opknappen, zodat Sinterklaas hem aan Thijmen kan geven binnenkort..
Dat wordt een flinke klus! Ik dacht dat ik misschien het dak voorzichtig eraf kon halen om beter bij de binnenkant te kunnen, maar het ding is gewoon te degelijk gebouwd ;-) .
Ik vrees dat ik met mijn handen door de raampjes en deurtjes moet om hem helemaal grondig schoon te maken en te verven! Ik zou wel wat muurtjes willen behangen aan de binnenkant, maar dat gaat denk ik niet eens!

Ik hoop echt dat het opknappen lukt, want het zou wel heel tof zijn als Thijmen zou kunnen spelen met de oude garage van zijn papa!

19 opmerkingen:

 1. Leuk he!!! zo'n oude familie-garage, ik heb er hier ook een staan. Als je een bad hebt, dan zou ik hem daarin zetten en grondig uitspoelen vanbinnen met heet water en zeep. Dan goed drogen (voor de verwarming) en schuren... heb ik toen ook gedaan en beviel mij goed. De vraag is alleen hoe je dat doet zonder dat je zoontje het ziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat is een geweldig mooi cadeau en ook nog eens heel speciaal! Maar het heeft inderdaad wel wat voeten in aarde... Succes met opknappen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O man, ik word gewoon week als ik denk aan de opa die daar uren en uren is mee bezig geweest. Wat een uniek stuk. Eentje om te koesteren.

  Dat behangetje moet je zeker proberen. Dat wordt geniaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig is dit, en inderdaad is het speelgoed dat vroeger zelf gemaakt werd vele malen sterker dan het speelgoed van nu.En het verhaal wat er achter zit is zo leuk, mijn kleindochter heeft nog gespeeld met het ledikantje en poppenhuis wat mijn vader ooit voor mij maakte, het is niet kapot te krijgen en ik kan er geen afstand van doen. Succes met het opknappen van de garage.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip: "wondersponsjes"!!! Kan je regelmatig vinden bij de Aldi en ze hebben die standaard in het kruidvat! Je hebt ook een dure Mr. Proper variant... Die dingen werken echt wel heel goed en je moet er niet teveel water voor gebruiken (hout + water = niet oké)! Achteraf even met een ontsmettend doekje erover en dan schilderen...
  Het gaat in ieder geval héél mooi worden! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heul tof! Echt supergaaf :) Ik hoop dat het je allemaal lukt, ik ga het resultaat vast zien :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er zeker van dat jij daar iets indrukwekkends gaat van maken.
  Wat een fantastisch cadeau wordt dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tof!!!
  Ik had ook zo'n creatieve ouders : zij maakten ooit een kasteel met ophaalbrug, een amsterdams grachtenhuis en een café voor ons. Helaas hebben die onze kinderhanden niet overleefd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Bobbeez & Ine: bedankt voor de schoonmaak-tips! Ik ga vanmiddag eens kijken in het Kruidvat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daar zal je zoon heel blij van worden.Onze jongens spelen ook met de garage (inclusief stickers uit de jaren 70) van papa, ook niet kapot te krijgen. Vroeger was alles degelijker lijkt het wel. Succes met pimpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind hem fantastisch en ben gewoon plaatsvervangend jaloers op je zoon!!! Hij is zooooo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Woow zo ferm! Het gaat je wat tijd kosten om op te kanppen maar ze zullen er zoveel speelplezier van hebben! Mss wat foto's af en toe van de renovatie werken én tips mss? Want ik heb net een oud poppenhuis gekregen dat ook moet opgeknapt worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan niet wachten om te zien wat voor mooi's je er van hebt gemaakt!
  Heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. WAUW COOL!!! :-)
  Ook ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tof, ik ga eens vragen aan Bjeurn of hij ook zoiets ineenknutstelt voor de kinders (ik denk dat ik het antwoord al ken ... niet meteen hoogste prioriteit in tijden van verbouwingen)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oooo... die is echt heel erg mooi !!
  Het wordt nog een hele klus denk ik, dat opknappen, maar dan gaat hij ook weer heeeel lang mee !!
  succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat super mooi! Ben benieuwd hoe het gaat worden. Ik heb hier een pakhuis en een grote vrachtwagen, die niet uit elkaar ging. Ik heb alles schoongemaakt en toen in de grondverf gezet (met hele kleine kwastjes..). Sommige dingen heb ik alleen in de grondverf gelaten. Misschien ook nog een idee? Behangen is echt goed idee! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind hem heel erg mooi!.wij hebben ook zo een grote parkeergarage.. drie lagen en erg groot..echt zo leuk. wij kochten hem van marktplaats. Maar werd ook door een opa gemaakt, maar de jongens waren nu te groot ervoor en daarom werd hij verkocht...
  ben erg benieuwd hoe mooi hij zal morgen! superleuk cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fantastisch hoe er aan dat speelgoed van (groot)ouders zoveel sentiment vast hangt. En hier voelen ze dat precies, want dat is dus telkens het gerief waar ze 't meest mee bezig zijn. Benieuwd naar het resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen