15 mei 2011

Hey, Haak je Mee!?

Urban Knitting voor het Goede Doel!

Ik kreeg deze week een mailtje over een heel leuk en goed doel: Urban Knitting, voor de 3FM Serious Request Actie. Het Glazen Huis staat dit jaar in Leiden en Simone van Olst, van het Kunstcollectie de Mors, is bezig om een gedeelte van Leiden te versieren met Urban Knitting. Ze is van plan om in september samen met alle Leidenaren de Aalmarktbrug in het oude centrum van Leiden helemaal in te pakken met brei- en haakwerkjes! En van dit alles wil ze foto's maken en daar een boekje van maken om geld in te zamelen voor de Glazen Huis Actie.

En voor dit alles heeft ze hulp nodig, onze hulp! Ik vind het een heel leuk idee en ik luister elk jaar  graag naar de Glazen Huis Actie, dus ik doe zeker mee!

Wat kun je doen om te helpen?
Lapjes breien of haken en die opsturen naar Simone! De lapjes die ze nodig heeft, mogen zolang zijn als je wilt en ongeveer 20 cm breed. Het komt niet zo nauw omdat de wol rekbaar is! Alles is mogelijk: stippen, sterren, strepen, poppetjes een vrolijke boodschap. Als het maar niet kwetsend is mag alles, ook qau kleurgebruik: hoe bonter hoe beter! Ook met bredere stukken is ze erg blij, omdat er op de brug ook delen zijn die breder zijn, zoals bij de lampen. De handwerkjes mogen gehaakt, gebreid of gepunnikt zijn, het maakt niet uit!

En in september moet deze brug dus helemaal ingepakt zijn met gebreide en gehaakte lapjes!

Doen jullie allemaal mee? Brei of haak dan een lap zoals boven beschreven, of lees even op de website hoe je verder kunt helpen. Als je in Leiden woont, kun je ook ter plaatse meehaken of -breien!
Ik heb mijn wol en haaknaalden al tevoorschijn gehaald! Een ideaal werkje voor 's avonds op de bank...
...en om je restjes wol op te maken! 

Wil je meer weten, of heb je nog vragen? Kijk dan even op Simone's website of blog, of neem contact met haar op via de mail:
Mail: info[at]simonevanolst.nl

8 opmerkingen:

 1. Oooh wat een goede tip! Bedankt! Ik ga elk jaar naar het glazen huis toe, en zo'n leuk doel om te haken is ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey, cool! Ik zit nu nog even middenin de (POPPETJE) kloosterfairstress, maar daarna kan ik best wel een paar lapjes fabrieken. Ik ga hem onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nóg al een haak-goededoelenactie!! Woohoo!! Ik haak op het moment voor Japan :-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk idee.
  Ik ben net begonnen met haken en heb nog niet zoveel ervaring.
  En zal even kijken of ik mee doe.
  Maar het idee dat er een stukje brug wordt versiert met mijn haak of brei werkje is wel heel erg leuk.
  En dan ook nog voor een goed doel!!!
  groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ah leuk, ik ga meteen ff kijken of ik ook mee kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuk idee, veel succes, ik kan niet haken :( helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor alle leuke reacties! Het is ook geschikt voor beginnende haaksters en breisters hoor, want het zijn maar rechte lapjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen