16 augustus 2012

Suikervrij IJs

Wij proberen de laatste tijd wat Gezonder te eten: geen suiker, geen chemische toevoegingen en vooral biologisch producten. Dat is soms nog moeilijker dan je denkt!
En ik moet een hele nieuwe creatieve kant bij mezelf ontwikkelen. Eentje waar ik géén talent voor heb: Creatief met Eten :S Nee, ik ben echt geen keukenprinses..

Vandaag experimenteerde ik wat met IJs maken,
Want ook de jongens wil ik natuurlijk Gezond laten eten
En het liefst ook nog Lekker ;-)
Ik kreeg ooit de oude Tupperware ijsvormpjes van mijn schoonmoeder en vulde ze met een mixje van banaan, volle yoghurt en wat diksap.

Mama, is het al klaar??


En na vier uur in de vriezer mochten we eindelijk proeven!

En.... Ze waren heeeeerlijk! :-)
Experiment geslaagd!

16 opmerkingen:

 1. oooooooh die hadden wij vroeger ook! Ik heb zelf vormpjes van de xenos maar die breken zomaar af, dit is echt jeugdsentiment! En wat zijn jullie goed bezig,volhouden, ga je er ook vaker over bloggen? Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaah! Ik sluit me helemaal bij readkapke aan! Feest van herkenning! Ik weet nog hoe ze voelen op je tong! En ik krijg graag meer ideeën van je om de suikers en kleurstoffen van het (kinder)menu te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip, had al op mijn lijstje staan dat ik morgen of zaterdag op zoek zou gaan naar vormpjes en dit klinkt als een lekkere combi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker he! Gepureerde aardbei is ook heerlijk!!! Banaan ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn kleinzoon smulde gisteren van het wortel-sinaasappelsap ijsje dat ik had ingevroren. Laatst had ik eerst een laagje water met daarin een kers in de ijsvorm (type raket) gedaan, en later aangevuld met diksap. kan je natuurijk ook doen met ander fruit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeugdsentiment! Die hadden wij vroeger ook thuis. Mijn moeder vulde ze met bramen-jam-achtig-iets, ook heel erg lekker! En gezond eten is inderdaad soms best lastig. Doe het zelf ook sinds een paar weken en het valt mij ook erg op dat gezond eten en leven zoveel ruimte inneemt haha. Evengoed ga ik er wel mee door! Het is zoveel beter dan al die ongezonde rommel in je lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier borrelt jeugdsentiment op bij het zien van je foto's. Ik heb onlangs gelijkaardige nieuwe gekocht, maar die zijn inderdaad niet zo stevig als die goede oude tupperware. De jongens smullen hier van ingevroren appelsap. En op die manier krijgen ze vaker een frisco dan ik zou toestaan mochten het suikerbommen vol kleurstof zijn uit de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mocht je meer suikervrije recepten willen: (ik voel me bij deze vrij om mijn eigen website te promoten, in de hoop dat je er wat aan hebt): suikerwijzer.nl.

  Er staat onder andere een ander recept voor suikervrij ijs op (http://suikerwijzer.nl/suikervrij-ijs-met-banaan-en-kokos/ en http://suikerwijzer.nl/suikervrij-mangoyoghurt-mango-ijs-lactosevrij/). Ook heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er erg lekker uit!

  Nog dank voor de uitleg over het zonnebril zakje... heb er al een paar gemaakt!
  Lieve groetjes,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, nostalgie zeg die tupperware ijsvormpjes!! Stiekem waren die altijd het lekkerst, omdat het zo leuk was om die in de vakantie te maken :-)
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toen mijn dochter geboren werd, was ze allergisch voor suiker. Ik heb haar de eerste 5 jaar dus alles zonder suiker moeten geven. In de natuurwinkels vind je ook veel dingen. Agavesiroop is ook een product waar je veel mee kunt doen. De bio-diksappen van AH zijn erg lekker. Maak ook eens appelmoes (of jam, kun je dan niet bewaren zonder suiker, dus snel opeten -niet zo'n straf natuurlijk!-) van overgebleven fruit (ook peren, abrikozen, perzik enz.) je snapt soms niet dat er in de winkels overal suiker in wordt gedaan. Rijpe bananen? Snij ze in stukjes en vries ze in, heerlijk (ook met ander fruit) voor een koele smoothie! Gebruik je wel ongeraffineerde rietsuiker? Die verdroeg mijn dochtertje na een tijdje in kleine beetjes, dus dat is sowieso al beter dan normale suiker, maar goed, zonder is nog beter natuurlijk! Suikerwijzer ken ik ook, leuke site! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij eten sinds begin dit jaar E nummervrij en proberen zo min mogelijk suiker te eten.
  En dat vergt soms wat creativiteit op kookgebied. Op smakelijck.blogspot.nl zijn allerlei E nummervrije recepten te vinden.

  Succes!

  Groetjes,
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb ze van de week ook terug gevonden.
  Hebben ze gevuld met appelsap, appelsiensap en multi-vruchtensap.
  Allemaal geslaagd en inderdaad dan kan je de kindjes er een meer gunnen bij dit warme weer.
  Onze kindjes hebben allen ook suikerallergie, maar ook voor koemelk en varkensvlees hebben ze een allergie.
  Dus makkelijk is het niet altijd, zeker op verplaatsing.
  Doen dit nu al meer dan 8 jaar en mijn kookboek staat al redelijk vol met ideeën.
  TIP: Welke nog lekker zijn, is ananassap met framboze.
  Echt geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen