6 november 2012

Poffertjes Bakken

In onze zoektocht naar Gezonder en Suikervrij Eten proberen we natuurlijk wel zo lekker mogelijk te koken! En af en toe wil ik ook de jongens wel eens hun zin geven ;-) Gister wilden ze poffertjes eten. Dat werd dus zelf maken, want die uit de winkel zijn niet suiker- e-nummer vrij en al helemaal niet volkoren!
Dit was mijn experiment: volkoren poffertjes, een beetje misvormd en een uur achter het fornuis:


Het beslag-recept, voor 4 personen:
(Hetzelfde beslag gebruik ik ook voor pannekoeken trouwens!)
• 200 gram volkoren meel
• 200 gram tarwebloem (andere verhouding kan ook)
• 600 ml (soya)melk
• 200 ml water
• 2 eieren
Alles goed door elkaar roeren en bakken maar!

In plaats van poedersuiker gebruikte ik druivensuiker (een natuurlijk alternatief, van zonnatura) en een klontje roomboter mag natuurlijk ook niet ontbreken ;-)


Ze hebben er heerlijk van gesmuld! En ik ook!

10 opmerkingen:

  1. ze zien er lekker &gezellig uit! (pff een uur bakken??? jeetje)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n poffertjespan heb ik ook liggen. Best moeilijk vind ik! er gaat steevast een lading de vuilbak in bij mij :s. Maar wel heel lekker hé! Bedankt voor de tip van het volkorenmeel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee.
    Het ziet er erg gezellig uit.
    Ik ga je receptje bewaren.
    Dank je

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm, lekker! Bak je ze in olie of boter? In olie gaat bij mij altijd beter. Ik heb dezelfde poffertjesplaat, ik heb er ook zo'n spuit bij om ze te vullen, zoveel makkelijker dan met een lepel!

    Ik ga je recept ook eens proberen. Bedankt!!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker hoor, krijg er spontaan trek van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wil je ook tips over gezonder eten? Ik zou nog een kritisch googelen naar sojamelk als ik jou was. Roomboter mag zeker, heel erg gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh poffertjes! Heerlijk. Perfect eten na zwemles. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker hé volkoren poffertjes. ik gebruik een lege ketjupfles op het deeg mee te spuiten: snel, simpel en proper

    BeantwoordenVerwijderen