10 januari 2013

Recycle Inspiratie

Inspiratie van het WWW, gerecycled door anderen

Dit wil ik al heel lang eens maken, één voor elke zoon. Een quilt van al hun oude baby- en peuter t-shirtjes. Ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om al die lieve kleine shirtjes weg te doen! Dan maar hergebruiken tot iets wat nog hun hele leven meegaat! De doos met shirtjes staat al klaar, nu nog tijd vinden..
(Foto van Lil Blue Boo)

Ook aan de slag? Een duidelijke beschrijving vind je bij Lil Blue Boo !

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Ik vind het alleen jammer om in goede t-shirts te knippen. Meestal geef ik ze weg als ze nog mooi zijn. Toch maar eens even over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is geweldig !!! Ik heb zelf van de shirts van mijn knul een kussen gemaakt voor op zijn 'luie stoel'. Hij vindt het zelf helemaal tof én ik ben blij dat ik zijn shirts weer terug zie. Gewoon doen hoor, niks geen shirts weggeven, gewoon lekker zelf van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor je quiltcursus gebruik ik ook lievelingsbaby kleertjes, wel alleen katoen nu natuurlijk. voor het januari blok heb ik al een jurkje en een broekje versneden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is ook wel heel bijzonder! Heel leuk, Ik ben benieuwd naar je eindresultaat!

   Verwijderen
 4. Hehe, mijn stiefschoonzusje vroeg me vorige zaterdag of ik voor haar net hetzelfde wou maken, omdat ze moeilijk afstand kan doen van de wijze kleertjes van zoontjelief :)
  Ik maakte vorige herfstvakantie, voor de dochter, een stoffen kaft voor haar schoolagenda, gerecykleerd uit haar favoriete longsleeves :)
  Benieuwd naar de quilts voor je zoontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk is dat! Ik bewaar alle mooie kleertjes en gebruik ze voor dekens. De kinderen herkennen sommige stofjes van een shirtje of pyjama wat ze hebben gedragen. Zo krijgt het een mooi 2e leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het idee ook vaker gezien. Maar ik vond het zonde om in deze kleertjes te knippen. En heb ze te leen gegeven aan vrienden, zodat het nog een keer gedragen kan worden. Maar bij sommige kleertjes had ik echt zoiets van die vind ik zo leuk, die wil ik zelf houden. Dus als ik ze terug krijg, kan ik dit ook gaan doen. Leuk idee.
  Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een heel leuk idee! Kan me zo voorstellen dat je bij elk shirtje een herinnering hebt en nu kun je al die herinneringen mooi samenvoegen tot een heel vrolijk en bruikbaar ding :) Tof!

  BeantwoordenVerwijderen