6 maart 2013

Recycle Inspiratie

Inspiratie van het WWW, gerecycled door anderen

De Lente komt er nu echt aan! Het is Maart, het is warmer en we konden van de week alweer heerlijk buiten spelen :-) 

Binnenkort gaan de vogeltjes weer nesten bouwen. Dit idee kwam ik tegen op Pinterest (origineel van HIER): hang wat restjes wol in de tuin, zodat de vogels het in hun nest kunnen weven. Wat zou dat er gezellig uitzien, kleurige vogelnestjes in de hele buurt! 

Ik ga zeker zo'n rekje met restjes garen in de tuin hangen!
Restjes genoeg ;-)

15 opmerkingen:

 1. leuk idee hè! Ik heb ook al een heel voorraadje gespaard. Alleen las ik laatst ergens dat het niet zo goed zou zijn voor de vogels die met de draadjes aan de haal gaan omdat zij kennelijk doordat ze heel gevoelige luchtwegen hebben last krijgen van alle kleine vezeltjes die er vanaf komen. Dat bracht me weer aan het twijfelen. Voor nu ben ik dus nog maar even op zoek naar een ander project voor al die losse eindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De schrijfster van het originele bericht heeft advies gevraagd aan verschillende vogel-experts en het schijnt niet schadelijk te zijn! Dus het kan gewoon :-)

   Verwijderen
  2. En nu ook bevestigd door de vogelbescherming in Nederland. "Garen kan, maar beter is het natuurlijk om natuurlijk materiaal aan te bieden. Zo adviseren wij mensen met huisdieren om bijvoorbeeld hondenharen aan te bieden als nestmateriaal".
   Nou, volgens mij is mijn katoenen haakgaren best natuurlijk, dus bij gebrek aan een hond om te plukken zullen ze 't d'r maar gewoon mee moeten doen. :-)

   Verwijderen
 2. Heel leuk idee!

  Maar je kan ook andere dingen doen met Draadjes!
  kijk maar eens op mijn blog :-)

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er lege pindanetjes voor gespaard. Vorig jaar is het ook ergens genoemd op het web en de Vogelbescherming zou het een prima initiatief vinden, dus dat van de vezeltjes zal wel meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, leuk! Zelf heb ik wel eens mijn borduurdraadjes teruggevonden in een merelnest! Wat ze ook zeer op prijs stellen: hondenharen of paardenharen!
  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oo wauw he dat is een leuk idee,anders gooien we het weg en nu kun je de vogeltjes er plezier mee doen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed idee, zeg! Zou ik ook moeten doen! maar ja ik bewaar alle restjes voor een punchproject en ik kan niet delen... of toch??? Ach ja natuuuuurlijk..! Grapje!!! ik heb meer dan genoeg hoor, anders maak ik wel iets, garen zat!!! en ik heb al een mandje.... het lijkt me heel grappig al die vogeltjes een nestje van mijn garen...
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk idee!

  Hondenharen zijn ze ook heel blij mee:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ontzettend leuk idee. En wat zal dat vrolijk staan in de tuin. Elke keer als ik na het haken zo'n gekleurde bos draakes overhoud, vind ik het zo zonde om weg te gooien. Het ziet er zo vrolijk uit. Maar nu weet ik wat er mee te doen.
  Leuk blog heb je trouwens, vooral de recykleer-items. Maak zelf ook van alles van oude t-shirts, vintage tafelkleden enzo. Kijk anders eens op mijn blog: www.handwerkjuffie.nl

  Ik ga je volgen, hoor! Groetjes, stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. acrylrestjes zijn die ook geschikt of niet

  BeantwoordenVerwijderen