1 mei 2013

Ronde Granny's HaakPatroonEen paar weken geleden zagen jullie deze gehaakte potjes en kreeg ik de vraag hoe je die Ronde Granny Squares haakt.

En ze zijn niet zo moeilijk, het lijkt een beetje op de gewone Granny's maar dan nét even anders!

Stap-voor-stap
• Begin in kleur 1
Haak 4 lossen, haak een halve vaste in de 1e losse om de ring te sluiten. Haak 3 lossen (telt als het 1e stokje) en dan 11 stokjes in de ring (totaal 12 stokjes). Haak een halve vaste in de 3e losse van het begin en hecht kleur 1 af.


• Kleur 2
Hecht kleur 2 aan in een van de ruimtes tussen twee stokjes. Haak 3 lossen (telt als 1e stokje), haak nog een stokje in dezelfde ruimte. Haak verder steeds 2 stokjes in elke ruimte tussen 2 stokjes van de vorige toer. Haak een halve vaste in de 3e losse van het begin en hecht kleur 2 af.


• Kleur 3
Hecht kleur 3 aan tussen twee van de groepjes van 2 stokjes. Haak 3 lossen (telt als 1e stokje), haak nog 2 stokjes in dezelfde ruimte. Haak verder steeds 3 stokjes in elke ruimte tussen 2 stokjes van de vorige toer. Haak een halve vaste in de 3e losse van het begin en hecht kleur 3 af.


• Kleur 4
Hecht kleur 4 aan tussen twee groepjes van 3 stokjes van de vorige toer. Haak 3 lossen (telt als het 1e stokje) en haak nog 2 stokjes in dezelfde ruimte. Haak in de volgende ruimte: 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes. Dit is een hoek van het vierkant.

Haak verder: in de volgende 2 ruimtes elk 3 stokjes, dan weer een ruimte met {3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes}. Doe dit tot je helemaal rond bent. Je eindigt met een halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer. En je vierkant is klaar!

Werk alle draadjes weg aan de achterkant van het vierkant en haak er nog meer! :-)

Meer lezen:
• Kijk terug in de HaakLessen om te zien hoe je ook al weer alle steken haakt
• Lees hoe je de 'gewone' Granny Squares haakt.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de uitleg!! Deze ga ik zeker binnenkort maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatjes zijn deze ronde granny's.
  Aankomende week ga ik een week op vakantie. Ik ben benieuwd hoever ik kom!

  Groetjes Bloemar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Bedankt voor het patroon.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor die prachtige uitleg !
  Groetjes
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen