25 juni 2013

World Party, Part I

De verjaardag van Oudste Zoon komt er nu echt bijna aan! De uitnodigingen voor zijn feestje liet ik laatst al zien. Omdat hij jarig is als de vakantie net begint mocht hij gister al trakteren in zijn klas. En de traktatie was ook helemaal in Wereld-Stijl!

Een Wereldbol met Vliegtuig Prikkers!

De wereldbol is een halve bol van piepschuim, gekocht bij de Pipoos (het idee van een wereldbol met prikkers vond ik HIER op internet). Zoonlief en ik schilderden hem samen blauw en ik schilderde er daarna de werelddelen op. Zo nauwkeurig mogelijk ;)

Voor de vliegtuigjes nam ik weer de oude atlas erbij. De vliegtuigjes zijn gevouwen van driehoekige papiertjes: dubbelgevouwen en daarna de vleugels omgevouwen.
Ik prikte de saté-prikkers er dwars doorheen en zette ze vast met een nietje.

Voila, 30 vliegtuigprikkers en een wereldbol!

Op de stokjes prikten we druiven en poffertjes, de vliegtuigjes staken we in de wereldbol en klaar!
De kindjes en juffen vonden het prachtig!

Komend weekend vieren we de verjaardag nog eens over voor vriendjes en familie. En dan kunnen we de wereldbol nog eens gebruiken :-)

12 opmerkingen: