9 september 2014

Bloemen T-Shirt op MaatHet volgende kledingstuk voor mijn Kleding Challenge is af! Ik maakte dit T-shirt, van vrolijke bloemenstof uit eigen Webshop.

Deze keer gebruikte ik weer eens een andere methode om een patroon uit te tekenen: ik tekende een bestaand t-shirt na. Een handige truc, die heel goed heeft gewerkt! Als je een goed zittend T-Shirt overneemt weet je zeker dat je zelfgemaakte shirt ook perfect past!

Op de mouwen ben ik echt trots, ze zitten er strak in!
De randjes van het shirt werkte ik af met contrasterende boordjes.Ik naaide het hele Shirt in elkaar met de lock-steek van mijn naaimachine. Geen overlocker nodig gehad dus, ik heb altijd alleen maar ruzie met dat ding!
Hij past perfect! Hier zie je het T-Shirt samen met het Rokje dat ik in de eerste maand van mijn Kleding Challenge maakte.

Later deze week zal ik beginnen aan een Sew Along voor dit T-Shirt, van het tekenen van het patroon tot het in elkaar naaien van het Shirt. Een handig basispatroon waarop je daarna weer verder kunt variëren!

*
Edit: de T-Shirt Sew Along staat inmiddels op de Blog en is HIER te lezen!
*

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

In 2014 ga ik een uitdaging aan: elke maand een nieuw kledingstuk ontwerpen, tekenen naar mijn eigen maat en in elkaar naaien.
Doe je mee? Van elk kledingstuk maak ik een werkbeschrijving die beschikbaar komt in Sew Natural Webshop.
Je leest er alles over op deze Blog, of je kunt je inschrijven voor de Nieuwsbrief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten