10 februari 2015

Carnavals Outfits Deel 1Komend weekend is het weer Carnaval hier in het Zuiden des Lands. En dat betekent elk jaar weer nieuwe outfits voor de Zonen. Dit jaar willen ze Mario & Luigi worden (omdat ze erg fan zijn van Mario Kart, zoals je een tijdje geleden ook al kon zien).

En omdat ik vorige maand besloot om geen kleding meer te kopen en alleen nog alles zelf (probeer) te naaien, moet ik nu dus flink aan de slag! Ik ook altijd met mijn goede voornemens ;-)

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met de blauwe overalls, waar toch stiekem wel veel tijd in ging steken. Ik naaide ze zonder patroon en moest dus af en toe ergens een stukje tussen zetten of afknippen. Het zal ook nooit eens gelijk passen!

Maar ze zijn klaar en ze passen uiteindelijk goed. Ik gebruikte een pyjamabroek als 'mal', maar moest aan de zijkanten een strook stof tussen de pijpen zetten omdat de broeken te smal waren. De tailles werden een beetje te laag, dus daar moest ik ook extra stukjes stof aan vast naaien. Maar dat kwam eigenlijk wel goed uit, ik naaide er boordstof tussen en daardoor sluiten de broeken nu mooi aan! De schouderbanden sluiten met klittenband, de knopen zitten er alleen voor de sier op.


De Mario- en Luigi-Snorren zijn ook al af, die maakte ik van vilt. Elke snor bestaat uit een voor- en achterkant, met een elastiek dat aan de achterste snor is vastgenaaid.
Nu de truien en de petten nog! Wordt vervolgd..


5 opmerkingen:

 1. Mooie carnavalsbroeken en toffe snorren.

  Veel plezier met carnaval, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De overalls en de snorren zien er al erg geslaagd uit. Ben benieuwd naar het complete plaatje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben klaar met de kostuums! Die van jou zijn super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! en lekker comfortabel ;)

  BeantwoordenVerwijderen