15 oktober 2015

DIY Restjes SjaalRestjes stof, je houdt ze (bijna) altijd over na een NaaiProject. En dan bewaar je ze, omdat ze zo mooi zijn, of omdat je er een bijzondere herinnering aan hebt ;-)

Ik heb een mand vol met restjes tricot, over van t-shirts en hemdjes, en ook nog wat gekregen stukjes. En omdat de Jongste Zoon een sjaal nodig had voor bij zijn 'nieuwe' (lees tweedehands) winterjas, zocht ik wat bijpassende restjes bij elkaar.
Ik naaide ze aan elkaar en naaide er een zacht en warm stuk fleece achter. En klaar is zijn nieuwe WinterSjaal!

Hoe je zelf ook zo'n Sjaal maakt lees je hier.
1.
Kies stukjes tricot uit die mooi bij elkaar passen. Ik gebruikte effen tricot, tricot met print en ook boordstof wat een leuk contrast geeft door de structuur.
Knip de stukjes allemaal op dezelfde hoogte, de breedte mag verschillen. 
Voor de sjaal van mijn 6-jarige knipte ik stukjes van 18 cm hoog. Ga net zolang door tot je een sjaal kunt maken van de gewenste lengte. De mijne werd 150 cm lang.
2.
Maak een mooie compositie en naai al je lapjes tricot aan elkaar (met een stretch-naald, stretch-steek en een naad van 1 cm). Strijk de naden op de achterkant open.

3.
Knip een lap fleece voor de achterkant, met dezelfde afmeting als de voorkant van de sjaal (bij mij was dat dus 150 x 18 cm).
Speld de twee delen op elkaar, met de goede kanten van de stof aan de binnenkant. Gebruik lekker veel speldjes. Naai de stof rondom op elkaar met een naad van 1 cm. Begin aan een van de lange zijkanten en laat een gat open van ± 7 cm.


4.
Keer de sjaal met de goede kant naar buiten via de opening. Duw de hoekpunten goed naar buiten en leg de stoffen van voor- en achterkant netjes op elkaar. Speld de keer-opening dicht en naai nog eens helemaal rondom met een naad van 3mm.


De sjaal is klaar!
Lekker warm en zacht :-)
(Ik zou er zelf ook wel een willen)

Meer idee├źn met StofRestjes zie je op Pinterest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten