13 januari 2016

Sjaal in de Maak


Een tijd geleden begon ik aan het breien van een Sjaal. Mijn tweede breiproject, volgens Dit Patroon. Ik bladerde even terug op de Blog en ik blijk er alweer 3 maanden mee bezig te zijn! Schiet nog niet echt op dus. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet elke dag zit te breien.. Soms, 's avonds op de bank. Maar alleen als we niet een hele spannende serie op Netflix zitten te kijken, want breien & iets op tv volgen gaat nog niet zo goed samen ;-)

Maar langzaam maar zeker zie je toch wat vooruitgang. Ik breide inmiddels 3 bolletjes lichtgrijs garen op, gewoon rechttoe-rechtaan met alleen maar rechte steken. Ik wisselde van rechte naalden naar een rondbreinaald, om daar ook eens mee te oefenen. En het bevalt wel goed moet ik zeggen! Geen ellebogenwerk meer op de bank ;D


Gisteravond kon ik eindelijk beginnen met de derde kleur. Nog maar een klein stukje breien, steken minderen tot weer een punt aan het andere uiteinde, en dan is hij klaar!
Binnenkort het resultaat als het goed is, en op zoek naar een volgend breiproject :-)

6 opmerkingen:

 1. Prachtige kleuren die je combineerde. Gaat een mooie sjaal worden.
  Ik zou mijn rondbreinaalden ook eens moeten uitproberen want ik grijp nog steeds naar mijn rechte naalden. Trouwens hoe vond je het breien ermee?
  Benieuwd naar een foto als de sjaal volledig af is :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de rondbreinaald fijner! Ik brei er minder krampachtig mee, en ik neem minder plaats in op de bank :)

   Verwijderen
 2. Deze is heel leuk.! Volg je een patroon of.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de link naar het patroon vind je in de blogpost. Ik volg het alleen in de punten, het rechte middenstuk maakte ik gewoon zolang ik hem zelf wilde.

   Verwijderen
 3. Dat wordt een erg leuke sjaal zo te zien! Leuke kleuren ook! Liefs ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. (Rechttoe rechtaan met een tricotsteek ???) Jij brei een ribbel! en geen tricotsteek!!(tricotsteek is 1 pen recht 1 pen averecht) En die rond brei naald is als je niet op 4 pennen kan breien. Er bestaan ook korte breinaalden voor mensen die langer naalden lastig vinden.
  Maar verder wordt het een erg leuke sjaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen