20 april 2016

Zomer JurkIk zei het gister al: met het NaaiPatroon van het Hemdje maakte ik ook een jurk voor mezelf. En deze jurk is het geworden! Een eenvoudige Jurk-Zonder-Mouwen van Tricot. Heerlijk om te dragen en alvast een kledingstuk voor de komende zomer of warme lentedagen (die er maar niet aan lijken te komen).

Om het patroon aan te passen vouwde ik de patroondelen om ter hoogte van mijn taille. Voor de rok tekende ik een apart patroondeel: ongeveer 1,5 keer zo breed als mijn taille, licht uitlopend en tot iets boven mijn knieƫn. Daarna is de werkwijze eigenlijk gelijk als bij het hemdje, alleen met grotere stukken stof! ;-)
De rok zit geplooid aan het bovendeel. Dit hoeft natuurlijk niet, een jurk met een aansluitende rok kan ook. En dan hoef je er niet eens een apart patroondeel voor te tekenen! Nog makkelijker!


De hals- en arm-openingen werkte ik af met boordjes die ik doorstikte met een tweelingnaald, de zoom in de onderkant van de rok stikte ik ook vast met een tweelingnaald.


En Voila, ik heb hem vandaag aan! Met een zelfgemaakt bijpassend riempje van stof, een panty (van de hema (?) ) en mijn marktplaats-gympen.


Nu het nog wat frisser is heb ik er een bijpassend shirt overheen gedaan. Maar een vestje erover of een shirtje eronder kan ook. Fijn, een kledingstuk dat je eigenlijk het hele jaar aan kunt!


Ps. Als iemand die vaak spijkerbroeken draagt voel ik me wel een beetje overdressed vandaag ;-)


Stof: Happy Dots Biokatoen
Patroon: zelfgetekend

12 opmerkingen:

 1. Staat je goed!! Fijne kleurencombo zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem heel leuk, mooie stof ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk geworden. En dat gevoel gaat vanzelf weg, als je vaker een jurk draagt ;-)

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jurk is niet oversized, joh! Mooi vrouwelijk net. En deze jurk lijkt me ook nog eens heel comfortabel, ideaal voor een actieve mama. Vaker dragen dus! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er gemakkelij k uit maar of ik dat ook zou kunnen maken? Hoeveel stof heb je gebruikt voor de jurk?

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een hemdje kunt maken dan moet een jurk ook lukken! Ik heb 1,5 meter gebruikt.

   Verwijderen
 6. Super! Leuke jurk, staat je echt goed. Hij lijkt me ook erg lekker zitten.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk jurkje! Ik zou zo graag eens wat tips krijgen voor het naaien met een tweelingnaald... Of de draad aan de onderkant is zo "recht" dat die knapt als er maar even aan de naad wordt getrokken of de naad gaat een richeltje worden omdat ik de bovenspanning hoger heb gezet....

  BeantwoordenVerwijderen