3 mei 2016

Snelle DIY - Hardloop Sok Telefoon Hoesje ;)


Vorige week zagen we op tv een supergoed idee voorbij komen (ik weet niet eens meer welk programma het was, maar we zapten er langs). Een oude sportsok die je kunt hergebruiken als hoesje om je telefoon tijdens het rennen rond je bovenarm te dragen. Geniaal!

Er bestaan wel hoesjes waar je je telefoon in kunt doen, maar die zijn super onhandig. Je krijgt je telefoon er maar moeilijk in en uit en het zijn zweetdingen. Een oude sok zou ideaal zijn, lekker zacht en het absorbeert ook nog eens je zweet!
Op tv knipten ze de sok alleen maar open, maar ik wilde toch een beter afgewerkt hoesje maken. Oude sportsokken genoeg hier in huis, dus ik ging gelijk aan de slag!
Een korte DIY
Je knipt eerst de tenen van de sok af. In principe kun je hem nu al gebruiken als hoesje, maar ik wilde de rafelige rand netjes afwerken. Zo gaat het hoesje langer mee en kan hij ook eens in de was, wel zo fris.


Ik maakte een boordje van een restje tricot, ik vond het wel leuk om een gekleurd randje aan de sok toe te voegen.
Knip een strook tricot van 20 bij 3 cm, vouw het dubbel met de goede kant naar binnen en naai de korte kanten op elkaar.


Dit boordje vouw je over de afgeknipte rand van de sok heen, zo gelijkmatig mogelijk helemaal rondom. Zorg dat de randen van het boordje aan de buitenkant en aan de binnenkant ongeveer op gelijke hoogte zitten.
Naai het boordje nu rondom vast met een brede zigzag steek (of een andere brede stretch-steek), zo weet je zeker dat je de randen van de boord aan de binnenkant ook mee naait.


En voila, je hoesje is al klaar! 
Één paar oude sokken, twee nieuwe telefoon houders.
Een voor mij en een voor Manlief ;)


Vouw hem dubbel en doe hem om je bovenarm, je telefoon kun je tussen de twee laagjes stof doen en door de vouw aan de onderkant valt je telefoon er niet doorheen.
Niet geschikt voor als het regent, maar als het warm is zit het veel fijner rond je blote arm dan zo'n plastic telefoonhoesje!


7 opmerkingen:

 1. Goed idee!
  Deze ga ik onthouden.
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was net van plan om zo'n ding te kopen, maar ik denk dat ik het toch maar zelf ga maken ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga ik vanavond meteen maken, mis erg een hoesje en heb er nog net geen 1 gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supergoed idee! Ben net weer begonnen met hardlopen. Ik hield mobiel altijd in mijn hand, maar dit is een i.p.v van een "echt"hoesje een veel goedkopere oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijft deze ook echt zitten tijdens het lopen of gaat hij glijden? Of is dat ook nog afhankelijk van de omvang van je arm.
  Vind het een vindingrijk idee.

  BeantwoordenVerwijderen