7 juni 2016

Het Moestuintje #4

Het is weer even tijd voor een Moestuin Update, de vorige was alweer van meer dan een maand geleden! En sommige plantjes groeien nog steeds als kool. Maar niet allemaal helaas..


De meeste plantjes zijn inmiddels verpot en naar buiten gegaan. Hierboven zie je de appelboomjes, links in de roze pot. Die moet ik nog verpotten maar ik durf niet zo goed! De doperwt is al behoorlijk lang geworden en heeft één peul. En ook de Broccoli, waarvan ik dacht dat hij mislukt was, is nu een flinke struik aan het worden.
Maar het komkommerplantje dat je hierboven nog ziet heeft het niet gehaald, hij is door de plensregen van vorige week verdronken denk ik.
En de plantjes die ik in de volle grond had geplant (wortel, spinazie en venkel) zijn opgevreten door slakken. Zo jammer!

Hieronder de tomatenplanten, die doen het wel goed. Na het verpotten dacht ik dat ik ze had vermoord, maar gelukkig zijn ze weer een beetje bijgetrokken ;-) Ze krijgen zelfs al bloemetjes!


Heerlijk om zo een beetje aan te rommelen in de tuin. Vooral al het zo'n lekker weer is als de afgelopen dagen! Ik heb ook nog een beetje geklust en deze bankjes gemaakt van pallets voor in het vlonder-hoekje achter in onze tuin. Het is een fijn plekje met ochtend-schaduw en middag-zon. Ik moet er alleen nog kussens voor maken, dus nu liggen er tijdelijk wat dekens en kleedjes op.


En tada, hier is de eerste moestuin-oogst!
Wel van een gekochte aardbeienplant, dus dat is niet zo'n grote prestatie ;-)


5 opmerkingen:

 1. hier zijn ze nog niet zo ver de aardbeitjes, leuk de kleedjes en dekentjes ze doen het zo ook best goed op de bankjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave bankjes!! Goed bezig in de moestuin! Hier is de broccoli ook al een flinke struik en aan de courgette zitten bloemknopjes. De paprika en andijvie staan nog steeds binnen in potten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je al aardbeien hebt. Bij mij zitten ze er ook, alleen nog niet klaar om te eten. Hopelijk ben ik straks eerder dan de vogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey dat gaat best goed! Hier staat de sla fijn te groeien en de snijbiet blijft een beetje achter dit jaar. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't is toch altijd een beetje afwachten hoe het gaat met eigen kweek. Het ene gaat goed en het andere minder. Maar als het lukt: oh was is dat toch allemaal veel lekkerder dan uit de winkel. Veel meer smaak.

  BeantwoordenVerwijderen