14 september 2016

NaaiTechniek - Spaghetti Bandjes naaienMet deze warme nazomerdagen wilde ik nog snel een nieuw hemdje voor mezelf maken, deze keer met spaghetti bandjes. Dat wilde ik eigenlijk al voor de zomervakantie doen, maar toen kwam het er niet meer van.

Nu dus wel en hij was eigenlijk lekker snel klaar!
Ik koos een stofje uit eigen Webshop, die ik wel vond passen bij warme zomerdagen, en in een middag was het hemdje klaar. Van patroon tekenen tot de afwerking.

Als je ook nog snel een hemdje wil maken lees je hier hoe je de spaghetti bandjes makkelijk kunt naaien. Veel plezier!
Wat heb je nodig
- Een patroon voor een spaghetti top of jurk (ik tekende mijn patroon zelf, aan de hand van een bestaand hemdje)
- Tricot stof & bijpassend garen
- Naaimachine & naaigerei


Tips 
• Ik tekende mijn patroon na van een oud hemdje van mezelf, dat ik netjes uit elkaar knipte en daarna overtrok op patroonpapier. Lees HIER meer over deze methode.
• De patroondelen liggen niet helemaal tegen de stofvouw aan zoals je ziet, dat deed ik omdat deze stof niet zo heel veel rekt en anders zou mijn hemdje te strak worden. Een kledingstuk breder maken kan beter vanuit het midden dan vanaf de zijkanten, zo blijft de pasvorm van de armsgaten etc. hetzelfde.


Van een stukje van dezelfde stof knipte ik de stroken voor de spaghetti bandjes.De voorkant en achterkant van de hals werkte ik eerst af, daarna naaide ik de schouderbandjes.


Een uitgebreide tutorial over het maken van een topje of jurkje met dunne schouderbandjes vind je op SewNatural Workshops. Verder leer je nog meer technieken om je eigen kleding te maken en netjes af te werken!

Hier is mijn eindresultaat,
De stof die ik gebruikte is een 100% biokatoen tricot uit eigen Webshop5 opmerkingen:

 1. Leuke tutorial! Mijn probleem met spagettibandjes is dat ze altijd afzakken. Heb jij nog tips...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt proberen ze iets korter te maken zodat ze strakker aansluiten, of vastmaken aan je bh-bandjes.

   Verwijderen

 2. Mooi gelukt. Ik vind het altijd zo n priegelwerk, maar zo ziet t er professioneel uit. Netjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis de naaitechniek van spaghetti bandjes

  BeantwoordenVerwijderen