31 oktober 2016

Fair Wear Friday - Oktober

Oké ik weet dat het maandag is, maar jullie hadden het Fair Wear Friday maandoverzicht van oktober nog te goed ;-)
Op Instagram post ik iedere vrijdag een Fair Wear Friday foto en hier zie je de plaatjes van de afgelopen maand!


1. Deze vrijdag ging ik winkelen met de zonen, voor een aanvulling op de herfst en winter garderobe. Omdat het me ook niet lukt om al hun kleren zelf te maken! Ik probeerde zo fair mogelijk te shoppen, maar dat blijf ik voor de kids toch moeilijk vinden. Ze hebben best veel nodig, gebruiken de kleren intensief en zijn er niet echt zuinig mee. Ik slaagde goed bij de H&M. Gelukkig hebben ze daar tegenwoordig steeds meer in de couscous-collectie, gemaakt van biokatoen. Hoewel ik me soms ook wel afvraag of de kleding wel fairtrade gemaakt wordt, want het is nog steeds best goedkoop..
2. Één van mijn favoriete outfits: mijn Kuyichi spijkerbroek met zelfgemaakt streepjes shirt, lage laarsjes (niet fairwear maar wel grijsgedragen) en als ik het koud krijg mijn lange vest gebreid door mijn moeder.
3. Weer een zelfgemaakt shirt, deze keer met een rokje van de H&M dat ik al jaren heb, een net-zo-oude zwarte legging en tweedehands gympen. Ook deze outfit is favoriet, als het wat kouder is doe ik er laarzen bij aan ipv gympen.
4. En alweer een favoriete outfit ;-) Dezelfde zwarte legging, maar deze keer met een zelfgemaakt rokje van sweaterstof (zeer comfortabel!) en een shirt en vestje van de Hema. Die zijn allebei niet fair, maar wel veel gedragen. En dat is ook duurzaam, toch?Doe je ook mee met Fair Wear Friday? Laat dan jouw 'groene' outfit zien op je blog, facebook of instagram en laat Lies via een mailtje weten dat je meedoet.

Fair Wear: hou van je kleren, draag ze graag en vaak, maak het zelf, repareer, recycle, re-fashion, ruil, geef weg, koop tweedehands, koop fair trade/ biologische merken.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik had nog niet van Fair Wear Friday gehoord. Wel een heel goed initiatief om daar eens bij stil te staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou toch meer stil moeten staan bij Fair wear...dank voor de reminder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik koop nooit nieuwe kleren en als je niet anders gewend bent is dat goed te doen!

    BeantwoordenVerwijderen