11 december 2016

Een nieuwe QuiltCursus in 2017Het jaar is alweer bijna voorbij en dan ga je een beetje nadenken over wat het volgende jaar gaat brengen. Zo lijkt het me leuk om (net als in 2015 en 2013) weer een online QuiltCursus te organiseren.

De plannen zijn in een vergevorderd stadium! Moet ook wel, want het is al 11 december ;-)
Het plan is om komend jaar weer elke maand een PDF Patroon uit te geven, met bijbehorende StofPakketten. De deelneemsters krijgen aan het begin van de maand het nieuwe Patroon in de mail en kunnen zelf thuis aan de slag met de uitleg. En aan het einde van het jaar heb je je eigen Quilt genaaid!
Ik ben al druk in de weer met het samenstellen van StofPakketten en maakte drie Moodboards 
voor de kleurschema's die ik in gedachte heb.

Bont: rood, paars, turquoise met wat contrasten, aangevuld met zwart en wit:

Blauw: blauw en groentinten, aangevuld met zwart en wit

Basic: pasteltinten, aangevuld met zwart en wit

Het wordt een grafische Quilt, met vierkante, rechthoekige en driehoekige vormen. Anders dan de vorige keren maken we geen losse QuiltBlokken, maar wordt het een Quilt uit één geheel. We beginnen in het midden en werken naar buiten toe. De Quilt wordt dus elke maand een beetje groter.


Hoe de Quilt er uiteindelijk precies uit komt te zien blijft nog even een verrassing, behalve dat we dus al weten dat hij wordt opgebouwd uit vierkanten en driehoeken. Vandaar de naam: Mosaic Mystery Quilt!
Leuk als je ook wil gaan meedoen met de QuiltCursus! De StofPakketten en Patronen zullen ongeveer vanaf de kerst in de webshop staan. Het eerste weekend van januari (7/1) zullen we gaan beginnen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg de QuiltCursus via Facebook. Of via de Blog natuurlijk :-)


16 opmerkingen:

 1. Wat een leuk voornemen. Ik zal eens nadenken of ik er nog eentje wil maken. Moet die uit 2013 nog steeds afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt wel heel erg leuk...kun je al verklappen hoe groot de quilt uiteindelijk gaat worden??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wordt ongeveer 100 x 120 cm. Niet al te groot, dan blijft hij wel een beetje handelbaar onder de naaimachine :)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. De cursus gaat een jaar duren, elke maand in 2017 volgt er een stukje van het patroon. Maar je kunt hem maken op je eigen tempo.

   Verwijderen
 4. Wat leuk!! Ik denk dat ik ga meedoen :) Ik heb nog nooit een quilt gemaakt en wilde het al een tijd wel doen, maar had geen idee hoe. Dan is dit de ideale gelegenheid. En door jouw aanpak, dat weet ik nog van een andere sew along die ik bij je deed, is het heel haalbaar. Wanneer ik ergens aan begin, heb ik de neiging om meteen teveel en te snel te doen, maar door jouw 'lessen' te volgen kan dat niet en kan ik juist extra van het proces genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij ook wel leuk om mee te doen. Hoeveel kost het ongeveer? Of kan je ook met eigen stofjes meedoen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ook met je eigen stoffen meedoen, de stofpakketten (voor 3 maanden, incl naaigaren en patronen) gaan ongeveer 25 euro kosten.

   Verwijderen
 6. Het ziet er erg leuk uit! Is het ook te doen voor iemand die nog nooit ook maar iets met quilt gedaan heeft? Op een gewone naaimachine?
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik maak hem zelf ook helemaal op de naaimachine als voorbeeld. De quilt wordt helemaal opgebouwd uit rechte en driehoekige vormen, niet te ingewikkeld en met extra uitgebreide uitleg voor beginners!

   Verwijderen
 7. Hallo Marieke,

  Ik ben weer van de partij, je hebt leuke stoffen en de ontwerpen vind ik heel erg mooi.
  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik wil ook eens meedoen, wordt ook mijn 1e maal dat ik een quilt ga maken. kijk uit naar de stoffenpakketten en de nodige uitleg om hem te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik wil ook wel meedoen maar moet er nog 2 (!schaam) afmaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk, ik ga weer meedoen! De vorige moet ik nog afmaken, maar dat mag de voorpret voor deze niet drukken ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen