30 mei 2017

Summer CardiganDe vorige keer zei ik al dat ik vestjes nodig had voor de zomer en deze week maakte ik er dus ook eentje voor mezelf. Een vestje van tricot, met korte mouwtjes. Fijn om 's morgens en 's avonds over een jurkje of tank top aan te kunnen doen als het wat frisser is.

Ik maakte het vestje met hetzelfde Eenvoudige Top naaipatroon waar ik ook mijn laatste t-shirt mee maakte.
Van een restje okergele tricot uit eigen webshop.Om het patroon aan te passen knipte ik het voorpand niet aan de stofvouw, maar gewoon los zodat je twee voorpanden krijgt. De boven- en onderkant van de voorpanden knipte ik rond bij.
Ik werkte het vestje rondom af met een lange boord van een restje tricot, helemaal langs de voorpanden, hals en onderkant.
Ook de mouwtjes werkte ik af met een boordje. Ik ben niet helemaal tevreden met hoe de lange boord rondom het vestje zit, hij trekt hier en daar een beetje. Dus de volgende keer moet ik de boord nog iets langer knippen.


Maar al met al is het een fijn vestje!
Ik ga ook eens proberen of het lukt om een lange-mouwen vest te maken met hetzelfde patroon :-)


Stof: restje uit eigen webshop, biokatoen tricot
Patroon: zelf getekend, eenvoudige top

3 opmerkingen:

  1. Heel mooi, fris en praktisch geworden! Bedankt voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ga ik ook eens maken, bedankt voor de tip .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor! Ik kan dat ook wel gebruik zo iets om 's morgens overaan te doen, maar heb hier enkel maar vestjes met lange mouwen.

    BeantwoordenVerwijderen