QuiltenIn 2015 organiseer ik een nieuwe QuiltCursus! Net als twee jaar geleden maken we elke maand een QuiltBlok en naaien we daar uiteindelijk een mooie, unieke Quilt van. Elke maand komt er een patroon beschikbaar en je kunt ook weer complete stofpakketten bestellen.
Dit jaar wil ik een moderne Quilt maken, met geometrische vormen. De QuiltBlokken worden opgebouwd uit vierkantjes en/of driehoeken, maar hoe de Blokken er precies uit gaan zien is nog een verrassing (ook voor mij ;-) ). Door de rechte vormen is deze Quilt ook een heel geschikt project voor beginners.

Wil je op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom de QuiltCursus? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief. Je kunt de Cursus ook volgen via Facebook en deze Blog.

Overzicht van de QuiltPatronen


Veelgestelde Vragen - FAQ

• Wie kan er meedoen?
Iedereen kan meedoen met de QuiltCursus! De Quilt wordt opgebouwd uit eenvoudige vormen en in het PDF Patroon wordt elke stap van het patchwork en quilten duidelijk uitgelegd aan de hand van foto's. Geschikt voor iedereen dus!

• Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf januari 2015 zijn er StofPakketten te bestellen via de Sew Natural Webshop, in drie verschillende kleurstellingen. In elk pakket zitten vier lappen stof, waar je 3 QuiltBlokken mee kunt maken. Ook zit er een klosje garen bij. Je kunt hier dus drie maanden mee vooruit! 
Bij het StofPakket horen drie PDF Patronen, voor drie maanden. Deze krijg je automatisch via de mail toegestuurd als ze beschikbaar komen.
De PDF Patronen zijn ook los te bestellen via de Webshop, zodat je met stoffen van je eigen keuze aan de slag kunt gaan.

• Waarom grotere StofPakketten voor 3 maanden?
Om een paar redenen! Het is economischer, omdat je minder stofrestjes overhoudt en maar eens per drie maanden verzendkosten hoeft te betalen. Verder scheelt het mij een heleboel knipwerk per maand ;-) En de Pakketten zijn ook geschikt om een Patchwork Tas of Kussen mee te maken als je geen hele Quilt wil maken. De patronen hiervoor zijn in ontwikkeling.

• Hoe schrijf ik me in voor de Cursus?
Inschrijven hoeft niet, je kunt de StofPakketten of PDF Patronen zelf bestellen via de Webshop.

• Wat heb ik allemaal nodig?
Deze Quilt is helemaal te maken op de naaimachine. Je hebt je gewone naaigerei nodig. Verder is een quiltliniaal, snijmat en rolmes handig voor het netjes op maat snijden van je stof, maar dit is niet noodzakelijk. Voor het uiteindelijke doorstikken van de Quilt is een speciaal quiltvoetje voor je naaimachine handig. Een volledig overzicht met benodigdheden vind je in de QuiltCursus Proloog.

• Kan ik de Quilt ook met de hand naaien?
Ja, dat is zeker mogelijk! Voor tips van handmatig patchwork volgt er binnenkort een tutorial

• Hoe groot wordt de Quilt?
De blokken worden steeds 30 bij 30 cm, dus de Quilt wordt uiteindelijk ruim 1 bij 1 meter groot. Wil je een grotere Quilt maken? Daar volgen nog tips voor!

• Komt er ook weer een wekelijkse Blog met stap-voor-stap beschrijving?
Nee, hoe je de QuiltBlokken maakt wordt duidelijk beschreven in de PDF Patronen. Wel komt er af en toe een aanvullende tutorial met extra tips & tricks.

• Kan ik halverwege het jaar alsnog meedoen?
Ja hoor, dat is mogelijk! Ga naar de Webshop van Sew Natural en je kunt de benodigdheden voor de blokken van de vorige maanden nog gewoon bestellen. 

• Kan ik ook meedoen zonder de stof te bestellen?
Ja, dat kan! Je kunt ook alleen het PDF-Patroon bestellen en aan de slag gaan met je eigen stoffen-voorraad.

• Tot wanneer kan ik meedoen?
De StofPakketten blijven nog een hele tijd beschikbaar via de Webshop, maar ik weet nog niet precies tot wanneer. De PDF Patronen zullen altijd beschikbaar blijven.

• Wat zijn de kosten om mee te doen?
Je bestelt eens in de drie maanden een pakket met stof, garen en drie bijbehorende PDF Patronen voor € 25,00 (ex verzendkosten). 
Wil je meedoen met je eigen stof/ materialen, dan bestel je per maand de PDF-werkbeschrijving los voor € 5,00.

• Nog vragen?
Mail naar info@sewnatural.eu