27 april 2009

2 T-shirts + 2 skirts = ...

*
I finished my two maternity skirts! It was easier than I thought and great fun to do. I hope the weather will become better, so I can wear them soon!

Here's how I've made them:
I cut the waistband from the top. I also cut a piece off the bottom, which I sewed back on to make a ruffle (but that's not necessary, I only thought it looked nicer).
*
Then I cut the top and bottom off an old t-shirt and sewed it to the top of the skirt (folded double) to make a streching waistband. And that's all really!


As an embelishment, I added a back pocket of a pair of old jeans and some flowers cut out of the same jeans to the blue skirt. On the green skirt I've sewn an extra ruffle on the bottom.
*


Ik heb mijn twee zwangerschapsrokjes af! Het was veel gemakkelijker dan ik dacht en heel leuk om te doen. Ik hoop dat het weer wat beter wordt, want dan kan ik ze snel aan!

Zo heb ik ze gemaakt:

Ik heb de taille van de bovenkant afgeknipt. Ik heb ook een stuk van de onderkant afgeknipt, die ik weer heb teruggenaaid om een ruche te krijgen (maar dat is niet echt nodig, vond ik er gewoon leuker uitzien).

Daarna heb ik de boven- en onderkant van een oud t-shirt geknipt en (dubbelgevouwen) aan de bovenkant van de rok genaaid om een rekbare taille te krijgen. En dat was eigenlijk alles!

Om ze nog een beetje te versieren heb ik op de blauwe rok een achterzak van een oude spijkerbroek genaaid en bloemen van dezelfde stof. Aan de groene rok heb ik een extra ruche aan de onderkant genaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten