24 augustus 2010

Grootse Shop Plannen

De oplettende lezer zag hier rechts al een vooraankondiging staan:
Er komt een By MiekK shop aan!
Nouja, niet op hele korte termijn hoor (tijdgebrek). Maar plannen en ideeën genoeg, afgewisseld met een lading onzekerheid..
Het concept was al vanaf het begin duidelijk: het wordt een shop met hippe spullen, voornamelijk gemaakt van hergebruikte materialen. Zeer duurzaam dus, heel uniek en vooral super mooi! Er komen tassen (zoals deze), (woon)asseccoires en sieraden (zoals deze). Dat is het idee..

Ik piekerde een hele tijd over een leuke naam. Maar na de lieve reacties hier en na advies van familie en vrienden wordt het toch gewoon By MiekK, want "zo sta ik nu eenmaal bekend" (haha).

Ik maakte een logo:
En een bijpassende stempel:
Om helemaal in het 'duurzame sfeertje' te blijven wil ik met die stempel mijn eigen labels maken van restjes stof. Die hierboven links zijn afgewerkt met de locker en rechts zonder en die vind ik zelf de mooiste..
En ik wil ook zelf kaartjes maken om bijvoorbeeld de oorbellen aan te hangen. Ik bewaar namelijk altijd ladingen met leuke papiertjes ;-)
Deze kaartjes zijn gemaakt met een crusliedoos, stukjes papier uit een natuurboek en een restje kadopapier:
Maarja, ideeën genoeg dus (maar eerst al die clownsjasjes afmaken...)!
Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van mijn wilde plannen, en ook van de naam, de stempel en de labels en kaartjes!

34 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal leuk uit! De labels op de rechter foto's vind ik er ook mooier uitzien. Wat heb je die kaartjes ook leuk gemaakt! En ik ben blij dat m'n kralen goed terecht zijn gekomen. Zo, nu ga ik weer richting bank en m'n mooie kussenhoesje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Carolien: die oorbellen met die groen/roze hartjes-kralen hou ik lekker zelf, die vind ik te leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed van je! Je hebt zo te zien al heel goed over het concept (duurzaam) nagedacht en het logo en de stempels zien er ook allemaal erg professioneel uit. Veel succes met je (toekomstige) shop!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het super dat je alles met gerecycleerde materialen en restjes doet! (verbaast niet zeker? ;) ) Je logo is ook leuk, niet te lang en in een leuk lettertype (speels, maar nog steeds duidelijk). En de labeltjes vind ik eigenlijk allebei wel mooi, hoewel die afgewerkt met de locker toch iets extra hebben, ook zo wat speelser ofzo, beter passend bij je logo... 't Is moeilijk te zeggen :)
    Alleszins veel succes ermee! (en vooral ook veel plezier)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super super! Maar even een tip: gooi niet teveel bloot wat je zult gaan maken, want voor je het weet, is een ander met je idee gaan lopen. 't Is precies de ziekte van het moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. maar natuurlijk begrijp ik je enthousiasme, want ik was destijds even enthousiast. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou zo te zien ben je er klaar voor hoor! Het ziet er allemaal al zo goed uit!
    Heel veel succes en ik kom zeker eens even in je shopje gluren!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. erg leuk! ik vind je ideeen mooi en de labels met lockrand juist wel wat hebben wat bij je ideeen past. ik hou er wel van: mooi, met een missie, crea, eigen uitstraling.... niet te gelikt maar helemaal eigen van 'bymiekk'. go for it!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het ziet er allemaal prachtig uit!
    Het logo is mooi, vrolijk zonder rommelig te worden, je concept is super!
    Ik vind het alleen zonde van de oorbellen dat ze op zo'n 'druk' kaartje hangen... De kaartjes en de oorbellen zijn allebei mooi, maar kunnen niet allebei de aandacht hebben als je begrijpt wat ik bedoel. Gewoon om over na te denken, en verder alle complimenten nemen die je krijgt! Ze zijn verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bedankt allemaal :-)
    @Koekepeertje en Wiek: bedankt voor jullie tips, hebben jullie wel een beetje gelijk in!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tof! Het logo is heel geslaagd. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel leuk! Ben benieuwd naar het winkeltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het ziet er allemaal super uit, héél erg gaaf. Gewoon DOEN zou ik zeggen (en oh ik zou je voorbeeld graag volgen), je hebt zulke leuke spulletjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi, het ziet er geweldig uit! Ook je concept vind ik super!! En eerlijk gezegd vind ik je labeltjes 'gelockt' ook meer 'uitstraling' hebben, de rechtse zien er wat te nieuw uit, zeg maar. Je tassen zijn echt geweldig!! Heel veel succes vast! Gauw open gaan hoor!! Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. zo hee, jij hebt niet stil gezeten.. Wat moet dat leuk zijn, zo je eigen stijl ontwerpen! Ik vind het een heel goed plan, je maakt mooie dingen. Het duurzame is ook net dat wat het extra bijzonder maakt, en ook helemaal van deze tijd. Ik vind ook de labels met lockrand daar beter bij passen als ik eerlijk ben. Verder allemaal even leuk. Zet 'm op, heel veel succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldig idee. Waar haal je de ideeen toch vandaan? Ik zou willen dat ik zo creatief was.
    Ik ga zeker even kijken ( en kopen ).

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heel erg interessant!!! (in my bookmarks ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ontzettend leuk allemaal, moet je echt doorzetten. Maar ik snap ook je onzekerheid. Ik ben zelf ook al heel lang aan het twijfelen of ik een shopje zal beginnen, maar al dat gedoe en geregel eromheen staat me in de weg. Spulletjes maken is het probleem niet...haha Sterkte met alle overwegingen en succes met je shop!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldig idee. Je kaartjes waar je oorbellen aan hangen zijn super mooi!
    Succes met alle voorbereidingen.
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heel gaaf!!!
    Echt super mooi, succes ermee!
    Mag ik vragen hoe je je eigen stempel hebt gemaakt??

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ha Marieke, het ziet er echt erg leuk en mooi uit allemaal. Leuk dat je het gaat doen!! Veel plezier en succes met al je voorbereidingen. Groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vind je logo erg mooi en de stempel super. Heb je die stempel zelf gemaakt?! Ik wil ook wel weten hoe je dat doet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @Hermiek en Docka: met stempelrubber of een gum, en dan uitsnijden met een guts (in spiegelbeeld)!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat ziet het er super goed uit zeg! Ik kijk uit naar de start van je webshop. Zal veel mensen gaan tippen dan!
    Ik vind je naam en logo erg goed. Het ziet er creatief en vrolijk uit. Mooi gemaakt zeg die stempel! Dacht echt dat je die had laten maken.
    Ik vind beide labels mooi. Het hangt er een beetje vanaf waarvoor je ze gebruikt. Je zou bij de stoerdere of wat rommeligere de gelockte kunnen nemen en bij de nettere dingen niet gelockt. De laatste vind ik mooier.
    Leuk ook de kaartjes voor sieraden! Ik zou wel niet te drukke kaartjes maken, want dan zie je de oorbellen niet zo goed. Behalve als de oorbellen niet veel kleuren hebben. Ik kan me ook voorstellen dat mensen de kaartjes zo leuk vinden en hier de oorbellen in terug blijven doen. Dat is natuurlijk ook goede reclame.
    Succes met je plannen, komt vast goed! En eerst natuurlijk de clownsjassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wo ik vind het er zo super uitzien! ik ben erg benieuwd naar je winkel. Je logo ziet er goed uit ook.Jouw iwnkeltje gaat beslist goed lopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Leuk!! Ik vind je stempel ook erg leuk!
    Liefs T

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw wat gaaf dat je 'voor jezelf gaat beginnen'!! Het ziet er erg profecioneel uit, heel vrolijk en mooi. Heel veel succes iig!
    Liefs Juul-gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik vind je logo en je naamlabels super leuk. Heel veel succes met je winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  29. PRACHTIG!
    Ik ben heel blij voor je! Hier zal je veel in kwijt kunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik vind het er alvast heel erg leuk uitzien!
    Je labels zijn met liefde gemaakt en dat zie je.. Ga ervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Je bent er helemaal klaar voor zie ik! Alleen nog een plaatsje voor de shop en vullen maar! Al je voorbereidingen zien er super uit! Je labeltjes ook! Dat zijn gewoon restjes stof en dan een stempel er op gezet? Super mooi allemaal, veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen