26 september 2014

DIY - HerfstSlinger van Restjes StofRestjes stof hou je bijna altijd wel over na een naaiproject. Gooi ze niet weg, je kunt er altijd nog wel wat leuks mee doen!

Vandaag maakte ik deze HerfstSlinger. Een Slinger met blaadjes van stof, aan de voor- en achterkant verschillend. Leuk als herfstversiering in je huis! En heel makkelijk te maken. Hier zie je hoe.

(De inspiratie haalde ik HIER, maar dan een beetje anders!)
Wat heb je nodig:
• Restjes stof in herfstkleuren, naaigaren
• Mallen voor herfstbladeren, zoek even op internet of teken ze zelf (de mijne vond ik HIER)
• Strijkplank, strijkijzer, potlood, stofschaar, naaimachine


Zo maak je de Slinger:
Bepaal welke stoffen je als voor- en achterkant van de bladeren wil gebruiken. Strijk vliesofix op de achterkant van één stof, haal het papier van het vliesofix af en pers de stof met het vliesofix op de achterkant van een andere stof. Je hebt nu dus twee op elkaar geplakte stoffen. Doe dit met zoveel verschillende stoffen als je wilt.


Leg de mallen van de bladeren op de dubbelzijdige stoffen, trek ze over en knip de bladeren uit de stof.


Leg de bladeren in de volgorde waarin je ze in de slinger wil hebben


Naai de bladeren aan elkaar vast met de naaimachine, laat aan het begin de boven- en onderdraad redelijk lang (hiermee kun je de slinger straks ophangen). Naai over het midden van de bladeren heen, als een soort nerf. Aan het eind van het blad naai je een klein stukje door voordat je het volgende blad onder de naald legt. Je krijgt tussen de bladeren dus ongeveer een cm met alleen draad. Ga zo door tot je alle bladeren hebt gehad en laat ook aan het einde de draden lang.


Je hoeft de bladeren rondom niet af te werken, de vliesofix zorgt ervoor dat de stof niet rafelt.


Je slinger is klaar, hang hem op een mooie plek en geniet van de herfst!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten