27 januari 2015

Kies je NaaiMachine - Tips


Ik krijg regelmatig vragen via de mail over welke naaimachines goed zijn en welke naaimachine je het best kunt aanschaffen als je wil beginnen met naaien. Maar dat is eerlijk gezegd een vrij persoonlijke keuze! 

Hier lees je wat tips van mij, waar je misschien wat aan hebt als je een naaimachine wil gaan kopen. Het zijn richtlijnen, dingen die ik zelf belangrijk vind, maar die per persoon kunnen verschillen. Pin me dus nergens op vast! ;-)

LEES VERDER >


15 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je een kleine vergissing maakt bij de opmerking dat je machine ondertransport heeft. Je bedoelt waarschijnlijk dat hij boventransport heeft. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het zorgvuldig uitpluizen van mijn lap tekst! ;-)

   Verwijderen
  2. Ik heb ook een Pfaff naaimachine en juist dat merk omdat hij boven- én ondertransport heeft!

   Verwijderen
 2. Ik naai op de 25-jarige Pfaff Hobbymatic 935 van mijn moeder, heerlijk! Lijkt qua functies erg op die van jou.
  Ik vraag me alleen af waarom je het een-na-laatste stapje van het inrijgen overslaat, is dit fijner?
  Ik bedoel hiermee het clipje naast het schroefje om je naald vast te maken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waarschijnlijk luiheid van mij, doe ik niet met een bepaalde reden!

   Verwijderen
 3. stel ik zou letters willen naaien/borduren met de naaimachine.
  zijn er ook degelijke naaimachines die dit kunnen? ik kreeg een borduurmachine aangeraden maar dat lijkt me wat overdreven wanneer ik enkel letters wil borduren.

  De boventransporter van Paff wil ik wel eens proberen. maar voor nu bevalt mijn huidige husqvarna classica nog prima :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat er wel naaimachines zijn met een uitgebreide keuze aan borduursteken, dus ook letters. Vraag het eens na bij een naaimachine winkel!

   Verwijderen
  2. bij de plaatselijke winkel werd ik dus naar de (dure!) borduurmachines verwezen. maar ik zal eens naar de winkel in de stad gaan, daar heb al eens eerder goed advies gehad.

   Verwijderen
 4. Ik kocht kort geleden een Juki HZL-G210 en ben zeer tevreden! Zeker ook over het heerlijk zachte geluid en de sterke motor die er in zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb sinds een klein jaartje een Bernina B330 en ben hier zeer tevreden over. Vroeger had ik een pfaff van mijn moeder een hele fijne. Maar die was versleten. Tijdelijk een goedkope van de Blokker gehad. Mijn grootste miskoop ooit. Wat een ramp was dat. Dikke lagen gingen echt niet dus spijkerbroek korter maken kon dus echt niet. Brak constant naalden en heb dat ding wat vervloekt. Nu super blij met mijn goed geadviseerde Bernina en naait zoals ik gewend ben met mijn oude pfaff van vroeger. Een goede machine is echt heel belangrijk en beter langer door sparen dan veel ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede tips heb jij. Ik ben het compleet met je eens. Een goede naaimachine is een must. Naaien moet leuk zijn en geen ergernis. Ik heb al 30 jaar een pfaff tipmatic die het GE WEL DIG DOET en als klap op de vuurpijl heb ik van m'n man een janome 8200 qc gekregen. Ik ben met alle 2 blij de pfaff (nog duits) is een echt werkpaard met onder en boven transport en vele nuttige steken. De janome is gewoon de Rolls Royce onder de naaimachines met al z'n steken,automatisch schaartje en vele vele extra's. Toch zou ik ze beiden niet willen missen. Ben erg blij met deze online cursus, vroeger veel genaaid van tuinbroeken tot jurkjes,rokken,overhemden. Nu ik het naaien weer aan het oppakken ben (kinderen zijn de deur uit) merk ik dat ik niet eens meer hoe ik een rits in m'n kussen moet naaien. Het is wel gelukt maar niet zoals het hoort en het hoefde niet eens een blinde rits te zijn. Ik schaam me dood. Ik wacht nu met spanning op jouw manier van rits inzetten. Ik schaam me er gewoon voor dat ik het gewoon niet meer weet ook al heb ik meer dan 100 ritsen ingezet. Bedankt voor al je goede uitleg! Nu vol spanning wachten op de rits. Bedankt voor je goede en duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinderen zijn ook de deur uit en ben ook de draad (letterlijk dan :) ) weer aan het opnemen. Zalig gewoon, het geluid van mijn naaimachine.... Maar ook ik betrap me er op dat ik sommige dingen niet meer goed weet, gelukkig is er nu internet en Youtube, waar je heel wat kan op vinden.
   BTW, op deze blog terecht gekomen omdat mijn Bernina het na 23 jaar laat afweten en ik een nieuwe machine ga kopen....Bernina is niet meer te herstellen wegens kapotte printplaat en die is niet meer te verkrijgen! Ik denk dat ik ook voor een Janome ga nu!

   Verwijderen
 7. Helloooo,

  Supertoffe website. Ik ben opzoek naar advies, en nergens te bespeuren. Dus post ik mn vraagje hier. Tijdens t naaien gebeurt het vaak dat er precies opeens een hele hoop draad op 1plek word genaaid, zon rommeltje, of dat mijn draad opeens los lijkt maar altijd aan de onderkant. Hoe komt dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt aan de onderdraad, dus waarschijnlijk moet je de draadspanning van het spoeltje wat aanpassen.

   Verwijderen