28 mei 2015

Summer Top Sew AlongVorige week naaide ik deze Top voor mezelf, een Sorbetto Top van het patroon van Colette Patterns. Ik blogde erover in deze Blog en kreeg er veel leuke reacties op! En ook veel vragen op sociale media over het patroon.

Dus het idee ontstond om een Sorbetto Top Sew Along te organiseren. Ook daar kreeg ik veel leuke reacties op en ik kan er dus niet meer onderuit. De Sorbetto Top Sew Along gaat door!  ;-)

Hieronder lees je meer over de plannen.
Over de Sorbetto Top
Het patroon voor de Sorbetto Top is een gratis patroon van Colette Patterns. Je kunt hem via hun website downloaden en je vindt hem HIER
Met dit patroon naai je een eenvoudige Tank Top van geweven katoen. Het patroon bestaat uit een voor- en achterpand en de Top is dus eenvoudig te naaien. Om hem net wat extra's te geven zit er een plooi op het voorpand. De hals en armsgaten worden afgewerkt met biaisband aan de buitenkant van de Top.
Het PDF Patroon dat je download bevat een uitgebreide uitleg met plaatjes en de patroondelen die je kunt uitprinten.


Over de Sew Along
Vind je het leuk om de Sorbetto Top ook te naaien, maar denk je dat het niet lukt? Of is je Engels niet zo goed? Ik ga binnenkort een Sew Along organiseren om de Top met z'n allen tegelijk te maken!
De plannen op een rijtje:
- We gaan aan de slag met het basis patroon Sorbetto Top van Colette Patterns
- Ik leg in een aantal blogposts stap-voor-stap uit wat je moet doen, van het printen van het patroon t/m de afwerking met biaisband
- Ik volg de originele handleiding en vul het aan met hier en daar wat extra uitleg, tips & tricks
- Het patroon is al een paar jaar oud en op internet zijn er tal van voorbeelden te vinden van aangepaste Tops, met mouwen, plooitjes, etc. Ook heel leuk, maar in deze Sew Along komen ze niet aan bod.
- De Sew Along gaat van start op maandag 8 juni, hoeveel blogposts het uiteindelijk gaan worden weet ik nog niet. Maar we doen het rustig aan speciaal voor de beginners onder ons!
- Je kunt het patroon alvast HIER downloaden

- Je hebt 1,5 meter stof nodig, dit geldt voor alle maten. Dus wil je alvast stof in huis halen dan kan dat! Neem een soepele stof, van dun katoen, voile, linnen, etc. Niet een te dikke/ stugge stof, dan valt de Top niet meer mooi.
Hier zie je wat suggesties:


Leuk als je meedoet met de Sew Along!


Je mag bovenstaand plaatje op je Blog zetten als je wil.
Klik op het plaatje met je rechter muisknop, sla hem op op je computer en plaats hem op je Blog met een link naar mijn Blog (http://www.bymiekk.nl/search/label/Sorbetto%20Top%20Sew%20Along)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten