20 oktober 2015

Suikervrije Muesli Repen


Het werd weer even tijd om een oude gewoonte af te stoffen: zelf mijn eigen suikervrije tussendoortjes bakken. We kochten de laatste tijd zo-verantwoord-mogelijke liga's in de winkel, maar als je ze zelf bakt weet je pas écht wat er in zit!

In de vorige Allerhande stond een recept voor mueslirepen, gezoet met honing en kokospalmsuiker. Allebei natuurlijke zoetmiddelen (hoewel dat eigenlijk ook een soort van suiker is, maar dan verantwoorder). Die wilde ik wel eens uitproberen! Dus zondag ging ik aan de slag, en ze waren supersnel klaar. Heel erg makkelijk om te maken en je hebt 14 mueslirepen waar we met z'n tweeën dus een week mee kunnen doen :-)
Het recept uit de Allerhande vind je ook op hun Website.
De mijne zien er iets minder strak uit dan het voorbeeld, maar dat proef je niet!
Ik vind de mueslirepen zelf wat aan de zoete kant, er zitten zoveel zoet-makende ingrediënten in. Volgende keer zou ik er wat minder honing in doen. 
Maar verder klopt het wel wat erbij stond: net een gebakje!8 opmerkingen:

 1. Ja, in vind de term zonder suiker altijd zo'n onzin als er wel honing, of allerlei stroopjes in zitten. Met alleen dadels, bananen, rozijnen of ander gedroogd fruit kan het ook zoet genoeg worden en dan komen er tenminste nog andere waardevolle voedingsstoffen mee. En minder zoet van smaak vind ik ook een streven, want je went eraan en hebt dan een andere keer ook weer eer) toegevoegd zoet nodig.

  Maar, ze zien er wel erg lekker uit! En ik ben gek op mueslirepen :):) Dus geniet er van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Ik gebruik meestal dadels, bananen en rozijnen, soms gedroogde abrikozen. Honing trouwens ook wel eens.
   Maar ze zien er inderdaad lekker uit. Mueslirepen heb ik nog nooit gemaakt, ik maak meestal gezonde muffins. Misschien moet ik het eens proberen.

   Verwijderen
 2. Heerlijk zelfgemaakte muesli repen! Mocht je echt zonder suiker willen maken dan is dit recept ook een aanrader; http://fitbeauty.nl/recept-zelf-muesli-repen-maken-suikervrij/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja het is en blijft suiker en zo gaat je lijf er ook mee om! Maar ja ze zijn wel lekker denk ik. (AllerHande heeft overigens de claim dat palmsuiker gezonder zou zijn officieel moeten rectificeren en afstand genomen van de uitlatingen van Mevr R Kroes die de receptjes 'bedacht') Ik ben het eens met gedroogd fruit als zoet gebruiken (fruitsuikers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks dames, jullie hebben helemaal gelijk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rens Kroes en Allerhande hebben overigens officieel moeten rectificeren, omdat stroop, honing etc idd niet als 'gezond' aangemerkt moeten worden én helemaal kokospalmsuiker al niet. Overigens gaan er héél wat vierkante kilometers oerbos aan door de plantages van kokospalmen etc. Dus ik krijg altijd een beetje de bibbers als er weer eens 'guave siroop' or somesuch wordt aangeraden. Ik vond die recepten trouwens hélemaal prima hoor en ik heb ze ook al gemaakt (handig voor naar het werk) en ze zijn echt altijd vele malen beter én lekkerder dan die voorverpakte troep, maar ik pak gewoon lekker honing van de imker om de hoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel lekker uit groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, dat ziet er super lekker uit! Ik sla het receptje meteen even op!

  BeantwoordenVerwijderen