12 november 2015

BerenTrui


De Oudste Zoon is snel uit zijn kleren aan het groeien. Tijd dus om zijn kast weer een beetje aan te vullen. Ik maakte een Leather Sweater voor hem, met Beren Sweatstof uit eigen webshop ;-)
Omdat hij die zo leuk vond! En ik ook trouwens.

Het patroon lag er nog van de trui die ik een half jaar geleden voor hem maakte. Eigenlijk voor carnaval, maar hij draagt hem nog steeds. Die trui past hem nog wel, maar is een beetje aan de korte kant geworden. Ik maakte dus wel gewoon een maat 128, maar verlengde de onderkant met 3 cm.


Wel handig dat ik de vorige keer de naden al tekende bij het patroon, zo hoefde ik nu alleen maar het patroon op de stof te spelden en kon ik gelijk gaan knippen. Lekker snel klaar dus!


Ik gebruikte zwarte boordstof als contrast voor de berenstof. Ook voor de schouderstukken gebruikte ik de boordstof, maar hier streek ik vlieseline op de achterkant om de rek uit de stof te halen (want in het originele patroon gebruiken ze stukjes nep-leer).
De halsboord stikte ik nog eens extra aan de trui vast om hem plat te houden, met een tweelingnaald-stiksel. Bij de vorige trui deed ik dat niet en komt de naad heel vervelend naar de buitenkant gepiept na het wassen.
Gebruikte Materialen
• Sweater Stof Camping Bear
• Boord Stof Zwart
• Naaigaren Zwart
• NaaiPatroon Leather Sweater van La Maison Victor, editie herfst 2014

15 opmerkingen:

 1. naden aantekenen doe ik altijd. Dat maakt een tweede, derde (en nog meer) keer maken een stuk makkelijker. Mooie stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! Ik maakte vorige week ook een beren trui voor een lieve kleuter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is ie ook voor beginners goed te doen? Ik vind hem zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel. Ik moet hel zelf nog maken, maar ik zie hem overal op blogs langskomen en ook vaak 'omdat hij zo snel klaar is'. Op Facebook 'Creaties uit la maison victor' zie je er ook veel.

   Verwijderen
  2. Ja hoor, zeker goed te doen! La maison victor heeft ook altijd een hele duidelijke uitleg met stap voor stap plaatjes.

   Verwijderen
  3. Oh ja, dat is ook zo. Dat is echt heel fijn (in tegenstelling tot knip waar ik nu mee bezig ben..)

   Verwijderen
 4. Nam je de boordstof als schouderstukjes enkel of dubbel? Als enkel, is het dan niet te dun daar? Of lost de vlieseline het op? Ik denk er ook over na om dat te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik nam het enkel, het is best stevige boordstof en de vlieseline lost het verder op!

   Verwijderen
 5. Die leather sweater blijft een toppatroontje! Deze is ook weer een heel mooi exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi geworden! Ik ben ook zwaar fan van dat stofje. Is dit dikke sweater of zomersweater/french terry? Ik zet mijn zoektocht verder na mijn laatste truitje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo, wat voor vlieseline heb je dan gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een vlieseline van medium dikte: http://www.sewnatural.eu/nl/10438808/medium-vlieseline-h200

   Verwijderen