30 november 2015

Het Stoffen AtelierAfgelopen zomer ruilden wij van slaapkamer met de Jongste Zoon. Hij sliep nog in het kleinste kamertje en we vonden het leuker voor hem als hij een grotere kamer zou hebben waar hij ook lekker in zou kunnen  spelen. Wij gingen dus zelf in het kleinste kamertje slapen. Prima dachten we, want in de caravan slaap je ook gewoon lekker in een kleine, knusse ruimte. Maar we konden er toch niet aan wennen. Het bed paste maar  net en stond in de richting van de deur, waardoor er licht in ons gezicht scheen. Niet feng shui volgens ManLief! ;-)

Tijd dus voor weer een interne verhuizing, ik ben benieuwd wanneer alles eens echt goed op z'n plaatst staat naar onze wens..
Deze keer ruilde we onze slaapkamer met mijn werkkamer. Die was op zolder, wat niet helemaal ideaal was omdat op zolder ook een hoop andere spullen staan, en de was hangt, en bergen strijk liggen te wachten, en dat leidt een beetje af van het werk ;-)

Afgelopen weekend heb ik alle rollen stof en de stoffenkast en de werktafel naar beneden gesjouwd. Ons bed ging naar zolder. Het is nog lang niet klaar, maar de belangrijkste dingen zijn verhuisd!

Hier zie je een voor- en na-foto van het kleine kamertje


Mijn stoffenkast staat links langs de muur en mijn werktafel staat onder het raam. Past precies!
En het is lekker licht, met een groot raam over de hele breedte van het kamertje.


Op tafel heb ik links en rechts tegen de muur mijn kleine kastjes en vakjes met naaispullen opgestapeld. Zo hou ik mijn tafel zo leeg mogelijk, maar heb ik toch alles bij de hand. Nog meer spullen zitten in het handige ikea-rol-tafeltje.

Tussen de stoffenkast en de tafel heb ik nog een smalle ruimte waar ik opbergbakken kan opstapelen met mijn eigen stoffen-voorraad en te-recyklere-kleding. Aan de muur tegenover de stoffenkast wil ik nog een wand maken met handige haakjes en magneetbord om dingen op te hangen. Ik wil het wel graag zo opgeruimd houden als het nu is! (* Zeg ik al voor de duizendste keer in mijn leven tegen mezelf.. *)


Nog niet helemaal klaar dus, maar ik ben er nu al blij mee! Heel fijn om wat dichter bij beneden te werken. En ook om op zolder te slapen. Daar is het nu nog echt wel een troep trouwens, dus die foto's houden jullie nog tegoed ;-)

6 opmerkingen:

 1. Ziet er al heel gezellig uit. Komt goed! Werk gaat niet lopen :-))
  Nog veel succes met jullie interne verhuizingen. Ben benieuwd!

  Lieve groet, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het naaikamertje ziet er al prima uit!Nu jullie slaapkamer nog maar dat komt ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw werkplek ziet er super uit! Hier ook een fan van het Ikea karretje! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er top uit, prima verhuizing lijkt me zo. De interne zijn de ergste vind ikzelf ;) Dus succes nog.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Mijn jongste sliep op een grote kamer maar speelde er nooit en huiswerk maken is leuker om beneden te doen. Mijn hobbykamer grenst aan zijn slaapkamer en er is een open verbinding tussen deze 2 kamers. Maar ja, als meneer slaapt kan ik dus niet op de hobbykamer zijn want dan heb ik licht nodig. Heel onhandig dus. Dat vond jongste eigenlijk ook wel en van de zomer hebben we de switch gemaakt. Ik kan dus nu rechtstreeks vanuit m'n bed m'n hobbykamer in wandelen en jongste heeft ook een fijne kamer terug! Jullie wissel ziet er ook goed uit, heerlijk veel licht en ik kan zelf erg gelukkig worden van al die kleine opbergers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super gedaan; nieuwe ruimte geeft nieuwe inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen