24 november 2015

It's a Match


Met het koude weer in het vooruitzicht begon ik deze week aan een Muts voor mezelf. Ik had nog wat garen over van de Driehoek Sjaal die ik bijna een jaar geleden haakte, dus daar kon ik mooi een Matching Muts bij maken!

Ik haakte een stoere Ribbel-Muts, met drie draden tegelijk. Lekker warm en snel klaar met haaknaald nr. 8 :-)

De Muts is heel makkelijk te maken: je haakt eigenlijk een rechthoekige lap. Je zet een aantal steken op met een lengte die de hoogte van de Muts wordt en dan haak je net zo lang toeren van Vasten op-en-neer tot je de omtrek van je hoofd hebt bereikt. De ribbels krijg je door steeds alleen maar in de achterste lus te haken. Als laatste naai je de zij- en bovenkant dicht.

De mijne maakte ik lekker hoog, zodat ik de onderkant een slag kan omslaan. 


It's a match!
Zelfde kleuren, maar tóch niet precies hetzelfde, want dat vind ik weer net een beetje suf ;-)6 opmerkingen:

 1. Heel knap gedaan! Laat de koude nu maar komen :-)

  Lieve groet, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor Tina ,je kan weer lekker tegen al de kou .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net op tijd klaar, heb je nu wel nodig.. lekker warme muts en sjaal en nog leuk ook.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk bedacht en wat een leuk resultaat. Daar kan je nu lekker (warm) van genieten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De sjaal en de muts zijn heel mooi laat de kou maar komen groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed idee! En lekker warm lijkt me. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen