30 december 2015

DIY Kalender 2016


Het jaar is alweer bijna voorbij, wat ook betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Jaar Kalender. Wij hebben meestal een kalender per maand, met een vakje voor elke dag waar we de belangrijkste activiteiten en afspraken op kunnen schrijven. Vorig jaar printte ik er eentje uit die ik vond via Google, dit jaar besloot ik er zelf een te maken. Het kost even een uurtje nauwkeurig lijnen tekenen, maar het is heel makkelijk om te doen!

Ik gebruikte twaalf A4-tjes, allemaal oud papier zoals mis-printjes, post die anders in de oud papier mand beland zou zijn en kindertekeningen (die ik ├ęcht niet allemaal bewaar, maar elke paar maanden even uitzoek en waarvan ik de mooiste apart hou). Allemaal A4-tjes met een lege achterkant dus. Ik maak er ook vaak notitie- of boodschappenblokjes van!


Ik tekende steeds 5 bij 7 hokjes, alle hokjes 3 cm breed en 5 cm hoog. Als je onderaan de pagina begint te tekenen houd je aan de bovenkant nog wat plaats over om de dagen van de week en de maand op te schrijven. Ik heb niet het mooiste handschrift van de wereld, maar goed het is leesbaar ;-)
Hoe de datums precies moeten staan kun je bijvoorbeeld vinden op een bestaande kalender, in je agenda of via google.

De Kalender Pagina's heb ik op een bord geklemd dat ik vorig jaar al maakte: een stuk karton, bekleed met een restje plakplastic, met als klem een kinder kledinghangertje over van de babytijd van de jongens.
Een complete Recycle Kalender dus! Op naar een groen 2016!

4 opmerkingen:

 1. Wat een super goed idee!
  Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een idee! lEUK! GA IK OOK DOEN. Ik ga gewoon een blad tekenen kopietjes maken en dan de datum er in zetten. En wat een idee dat hangertje! Dank je welvoor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig idee! En recyclen ja daar hou ik ook van ;)
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kalender!! En wat een goed idee om deze zelf te maken. Zelf heb ik de kalender al gekocht, maar ga dit zeker onthouden voo volgend jaar.
  Groetjes en een hele fijne jaarwisseling!!

  BeantwoordenVerwijderen