24 december 2015

Glitter & Gold


Ik bedacht begin deze week dat ik eigenlijk nog wel een nieuw Shirt wilde naaien voor de kerstdagen. Lekker op tijd weer! Maarja, ik heb altijd een beetje druk nodig om dingen (af) te maken... Het stofje had ik al een tijdje op het oog: deze leuke Glitter-Tricot uit eigen Webshop.

Gister nam ik het patroon over op de stof, zodat ik het Shirt vandaag in elkaar kon naaien. Het patroon had ik nog liggen. Ik tekende het ooit zelf door een bestaand shirt van mezelf te kopiëren (op DEZE manier). Eerder naaide ik er al DIT en DIT shirt mee.


Vanochtend en vanmiddag kon ik even achter de naaimachine kruipen om het Shirt in elkaar zetten, met dank aan ManLief die vakantie heeft en de kindjes die lief samen hebben gespeeld.

Ruim op tijd af, toch? ;-)


De mouwen werkte ik af met een boordje, dat vind ik toch mooier dan gewoon een zoompje stikken. Ook de hals kreeg een smal boordje, die ik doorstikte met de tweelingnaald. Ik moet nog wel even strijken zie ik ineens!
In de onderkant maakte ik wel een zoom, met de overlock-steek van mijn naaimachine.


Gebruikte Materialen
Stof: Me - organic jersey
Boordstof: zwart - biokatoen
Naaigaren: zwart - biokatoen

Voor Tips over naaien met tricot op een gewone naaimachine kun je de categorie NaaiTechnieken eens doorbladeren ;-)


En nog even een Selfie, voor zover dat gelukt is ;-)
Fijne Kerstdagen allemaal!

13 opmerkingen:

 1. Fijne feestdagen!Mooi stofje voor een tof shirt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig in dit mooie stofje met een beetje bling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk! Mooi stofje ook. De versie met driehoekjes heb je niet, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gedaan! Prachtige stof trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Een manlief met vakantie is handig he, heb ik hier ook, woohoo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel, heel, heel mooi. Ik ben een enorme fan van dit stofje. Het model die je zelf tekende vind ik ook erg geslaagd. Het shirt staat je dan ook erg goed en lijkt jou op het lijf geschreven, eh...genaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het staat je heel goed! Leve de last-minute-projectjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een supertof shirtje! Moet ook eens meer voor mezelf naaien, bedenk ik me zo!
  Groetjes

  http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zo shoppen bij jezelf en dan ook zo'n leuk shirt als eindresultaat! Staat je super.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi ,beste wensen voor het nieuwe jaar groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen