21 december 2015

Pizza Sterren


Voor het Kerst Diner op school dat vorige week gevierd werd, mochten de jongens ieder vijf lekkere hapjes maken en meenemen naar hun klas. Net als de rest van hun klasgenootjes, zo had elke klas een heerlijk en uitgebreid kerst etentje met elkaar!
Wij maakten deze Pizza Sterren, makkelijk te maken en ook heel leuk om samen te doen.


Het recept dat ik altijd als basisrecept voor zelfgebakken pizza's gebruik is voor (suikervrij) volkoren pizza deeg en komt van HIER. Ik maakte mijn deeg van volkoren speltmeel (van AH) en volgde verder gewoon het recept. Ik had de helft van het deeg nodig voor 10 Sterren, van de rest maakte ik een pizza voor mezelf (want ik moest zelf natuurlijk ook nog eten die avond, helemaal alleen, want ManLief was ook al niet thuis, boehoe!)

Het deeg werd eigenlijk iets te plakkerig om er mooie sterren uit te kunnen steken met vormpjes. Volgende keer misschien nog langer laten rijzen, of iets minder water gebruiken denk ik.. Maar uiteindelijk zijn het wel duidelijk sterren geworden toch? ;-)


De tomatensaus voor op de pizza maak ik altijd zo: klein teentje knoflook en kleine ui snipperen en even samen bakken, daarna een 1/2 pakje gezeefde tomaten en wat oregano toevoegen en een kwartiertje laten pruttelen.

De jongens mochten natuurlijk zelf de tomatensaus op hun Pizza Sterren smeren en er daarna nog wat geraspte kaas overheen strooien. Je kunt de pizza verder natuurlijk beleggen met allerlei lekkers naar keuze!
Als laatste ongeveer een kwartier bakken op 220 graden en smullen maar!


4 opmerkingen:

 1. Krijg ik daar nu toch geen zin in zekers ... lekker hoor!

  Lieve groet, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte ze ook! Maar dan kerstbomen. Ook speltmeel en zelfgemaakte saus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee,snel klaar,tof om samen met je kinderen te doen en lekker!

  BeantwoordenVerwijderen